Brigadeiros - JernejKitchen

Brigadeiros

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
8
min
Čas kuhanja
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Maslo 2 žlici
  • Kondenzirano mleko (iz pločevinke) 400 g
  • Kakav v prahu 35 g
  • Sol 1 ščepec
  • Čokoladne mrvice 175 g

Priprava

01

Ponev pristavimo na zmeren ogenj, dodamo maslo in počakamo, da se raztopi. Dodamo kondenzirano mleko iz pločevinke in dobro premešamo. Kakav v prahu presejemo, da se znebimo večjih grudic. Ogenj znižamo in dodamo kakav. Med rednim mešanjem kuhamo še 6-8 minut, oziroma tako dolgo, da se mešanica zgosti. Zmes je pripravljena, ko s kuhinjsko lopatko po sredini potegnemo ob dno posode in vidimo čisto dno, zmes pa potrebuje 2-3 sekunde, da dno ponovno prekrije.

ZMES SE NAJ OHLADI

01

Pripravljeno zmes za Brigadeiros damo v večjo skledo in postavimo v hladilnik za 2 uri, da se strdi. Zmes je lahko v hladilniku tudi čez noč.

OKRASIMO Z MRVICAMI

01

V globok krožnik stresemo čokoladne mrvice. Roke si rahlo namastimo z maslom. Ohlajeno zmes zajamemo z žličko in z rokami oblikujemo v kroglico. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi. Kroglice povaljamo v čokoladnih mrvicah in jih zložimo na krožnik. Sladico hranimo v hladilniku do sedem dni. Preden sladico postrežemo postavimo na sobno temperaturo za 10 minut.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>