Sestavine
- Maslo 2 žlici
- Kondenzirano mleko (iz pločevinke) 400 g
- Kakav v prahu 35 g
- Sol 1 ščepec
- Čokoladne mrvice 175 g
Priprava
Ponev pristavimo na zmeren ogenj, dodamo maslo in počakamo, da se raztopi. Dodamo kondenzirano mleko iz pločevinke in dobro premešamo. Kakav v prahu presejemo, da se znebimo večjih grudic. Ogenj znižamo in dodamo kakav. Med rednim mešanjem kuhamo še 6-8 minut, oziroma tako dolgo, da se mešanica zgosti. Zmes je pripravljena, ko s kuhinjsko lopatko po sredini potegnemo ob dno posode in vidimo čisto dno, zmes pa potrebuje 2-3 sekunde, da dno ponovno prekrije.
ZMES SE NAJ OHLADI
Pripravljeno zmes za Brigadeiros damo v večjo skledo in postavimo v hladilnik za 2 uri, da se strdi. Zmes je lahko v hladilniku tudi čez noč.
OKRASIMO Z MRVICAMI
V globok krožnik stresemo čokoladne mrvice. Roke si rahlo namastimo z maslom. Ohlajeno zmes zajamemo z žličko in z rokami oblikujemo v kroglico. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi. Kroglice povaljamo v čokoladnih mrvicah in jih zložimo na krožnik. Sladico hranimo v hladilniku do sedem dni. Preden sladico postrežemo postavimo na sobno temperaturo za 10 minut.