Sestavine
- Temna čokolada SPAR 100 g
- Surovo maslo SPAR 45 g
- Jajce sobne temperature 1
- Kristalni sladkor 100 g
- Burbonska vanilija SPAR NATUR*PUR 0.5 žličke
- Kakav v prahu SPAR 10 g
- Bela pšenična moka tip 500 40 g
- Pecilni prašek 0.12 žličke
- Sol ščepec
Dodatki
- Premium sladoled karamela
- Temna čokolada
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj in obložite večji pekač s papirjem za peko.
V majhno skodelico dodajte temno čokolado, maslo in 50g sladkorja. Vse skupaj postavite v mikrovalovno pečico ali na vodno kopel in segrevajte, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
Pustite v skodelici in pokrijte s krožnikom, da ostane mešanica topla.
Medtem v ločeno posodo presejte moko, kakav, sol in pecilni prašek. Postavite na stran in pripravite ostalo.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti mešajte jajce in 50 g sladkorja, dokler ne nastane gosta, puhasta, bleda zmes, približno 5-6 minut.
Zmesi dodajte vaniljo in čokoladno mešanico. Mešajte samo toliko, da se vse poveže, ne predolgo.
Dodajte suhe sestavine in s pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Zmes bo zelo tekoča in tako mora biti.
Takoj za tem (mase ne smete pustiti stati predolgo) zajemite piškote. Pomagajte si z zajemalko za sladoled in odmerite približno 30g mase na piškot. Zajeto testo odlagajte na pekač, vsaj 3 cm narazen, dokler ne zmanjka mase (nastane okoli 10-12 piškotov).
Pecite 8-9 minut oz. tako dolgo, da so piškoti po površini rahlo razpokani, sredina pa ni več tekoča.
Pečene piškote pustite na pekaču tako dolgo, da se ohladijo in strdijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.
V ohlajene piškote dodajte sladoled. Sladoled lahko odmerite z zajemalko, kepico položite na en piškot, prekrijete z drugim in na rahlo pritisnete, da se kepica splošči.
Po želji prelijte s temno čokolado in postrezite. Hranite v zamrzovalniku v neprodušno zaprti posodi.