Bučkini njoki z ricotto, Nina Kastelic - Leaneen

Bučkini njoki z ricotto

Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave

Sestavine

  • Bučni pire 200 g
  • Ricotta 150 g
  • Bela gladka moka 180 g
  • Jajce S velikost 1
  • Sir pecorino 2 žlici
  • Sol 0.3 žličke
  • dodatna moka za oblikovanje

Priprava

01

V večjo posodo položimo bučni pire, ricotto, moko, jajce, pecorino in sol.

02

Vse sestavine zgnetemo v enotno, gladko testo. Če je zelo mehko, lahko dodamo še malce moke, a ne pretiravamo.

03

Pripravimo leseno podlago za valjanje. Pomokamo jo in testo razdelimo na tri ali štiri dele, ki so enako veliki.

04

Vsak del testa oblikujemo v svaljek, ki ga nato razrežemo na enako velike njoke.

05

Če imamo pripomoček za oblikovanje njokov, lahko z njim naredimo še zareze, ali pa si pomagamo z vilicami.

Bučkini njoki z ricotto, Nina Kastelic - Leaneen
06

Njoke damo kuhati v vrelo osoljeno vodo. Potem ko iz dna posode splavajo na vrh, jih kuhamo še par minut.

07

V ponvi na maslu malce popečemo njoke, dodamo še liste sveže špinače, da se zapečejo.

08

Na koncu posujte še z malo sveže naribanega pecorina in uživajte!

Deli