45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
Sestavine
- Bučni pire 200 g
- Ricotta 150 g
- Bela gladka moka 180 g
- Jajce S velikost 1
- Sir pecorino 2 žlici
- Sol 0.3 žličke
- dodatna moka za oblikovanje
Priprava
01
V večjo posodo položimo bučni pire, ricotto, moko, jajce, pecorino in sol.
02
Vse sestavine zgnetemo v enotno, gladko testo. Če je zelo mehko, lahko dodamo še malce moke, a ne pretiravamo.
03
Pripravimo leseno podlago za valjanje. Pomokamo jo in testo razdelimo na tri ali štiri dele, ki so enako veliki.
04
Vsak del testa oblikujemo v svaljek, ki ga nato razrežemo na enako velike njoke.
05
Če imamo pripomoček za oblikovanje njokov, lahko z njim naredimo še zareze, ali pa si pomagamo z vilicami.
06
Njoke damo kuhati v vrelo osoljeno vodo. Potem ko iz dna posode splavajo na vrh, jih kuhamo še par minut.
07
V ponvi na maslu malce popečemo njoke, dodamo še liste sveže špinače, da se zapečejo.
08
Na koncu posujte še z malo sveže naribanega pecorina in uživajte!