Bučna kašota

Kuhnapato
enostavno
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
70
min
Čas kuhanja
40
min
Čas peke

Sestavine

  • Ješprenj 200 g
  • Prekajeno meso 5 dag
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Hokaido buča 1
  • Zelena gomolj 0.5
  • Bučno olje 2 žlici
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Muškatni orešček 1 ščepec

Priprava

01

Ješprenj namakamo v vodi, ki jo nato odlijemo. Do polovice ga skuhamo v slanem kropu ter odcedimo.

02

Celo bučo postavimo v pečico in jo na 100 °C pečemo približno 40 minut.

03

V večji posodi prepražimo čebulo in nasekljano prekajeno meso. Dodamo nasekljan česen in ko zadiši, primešamo ješprenj. Začinimo in zalijemo z vodo le toliko, da je zmes prekrita. Kuhamo počasi in po potrebi dolivamo vodo.

04

Pečeno bučo izdolbemo ter odstranimo semena. Meso pečene buče vmešamo v ješprenjevo kašo ter kuhamo še nekaj minut.

05

Zeleno olupimo, naribamo in jo vmešamo v jed ob koncu kuhanja. Dodamo še bučno olje, premešamo in ponudimo v izdolbeni pečeni buči.