20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
70
PT70M min
PT70M min
Čas kuhanja
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
Sestavine
- Ješprenj 200 g
- Prekajeno meso 5 dag
- Čebula 1
- Česen 3 stroki
- Hokaido buča 1
- Zelena gomolj 0.5
- Bučno olje 2 žlici
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Muškatni orešček 1 ščepec
Priprava
01
Ješprenj namakamo v vodi, ki jo nato odlijemo. Do polovice ga skuhamo v slanem kropu ter odcedimo.
02
Celo bučo postavimo v pečico in jo na 100 °C pečemo približno 40 minut.
03
V večji posodi prepražimo čebulo in nasekljano prekajeno meso. Dodamo nasekljan česen in ko zadiši, primešamo ješprenj. Začinimo in zalijemo z vodo le toliko, da je zmes prekrita. Kuhamo počasi in po potrebi dolivamo vodo.
04
Pečeno bučo izdolbemo ter odstranimo semena. Meso pečene buče vmešamo v ješprenjevo kašo ter kuhamo še nekaj minut.
05
Zeleno olupimo, naribamo in jo vmešamo v jed ob koncu kuhanja. Dodamo še bučno olje, premešamo in ponudimo v izdolbeni pečeni buči.