Bulgur s timijanom in kumino

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Bulgur 250 g
  • Jušna kocka 1 kos
  • Voda 0.6 l
  • Timijan 4 vejice
  • Mleta kumina 1 žlička
  • Solni cvet 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

01

V kozici zavremo vodo in v njej raztopimo jušno kocko.

02

Bulgur stresemo v posodo, mu dodamo na drobno nasekljan timijan, mleto kumino, ga prelijemo z vrelo jušno osnovo in pokrijemo za 10 - 15 minut.

03

Zmehčan bulgur stresemo na segreto ponev z 2 žlicama olivnega olja in ga na hitro popečemo.

Nasvet!

Pripravljen bulgur lahko postrežemo s sezonsko solato, pečenim piščancem ali drugim mesom.