Cannelloni s šampinjoni in porom - Nina Kastelic, Leaneen
Zakaj ne vidite vsebine?
Cannelloni s šampinjoni in porom - Nina Kastelic, Leaneen
Cannelloni s šampinjoni in porom - Nina Kastelic, Leaneen

Cannelloni s šampinjoni in porom

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja
50
min
Čas peke

Sestavine

Za nadevane cannellone:

  • Čebula 1
  • Por 1
  • Šampinjoni 500 g
  • Maslo 1 žlička
  • Olje 1 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Poper 0.25 žličke
  • Sol 1 žlička
  • Ricotta 100 g

Za gobov bešamel:

  • Sušeni jurčki 2 žlici
  • Vroča voda 230 ml
  • Maslo 70 g
  • Moka 70 g
  • Polnomastno mleko 500 ml
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 0.25 žličke

Potrebujemo še:

  • Ribana mozzarela 100 g

Priprava

Za nadevane cannellone:

Za 18 – 20 jajčnih canellonov

01

Čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo. Por dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje. Šampinjone očistimo in jih na tanko narežemo.

02

V ponvi segrejemo olje in maslo ter dodamo sesekljano čebulo. Pražimo jo približno 5 minut, nato pa dodamo še por in oboje skupaj pražimo 10 do 15 minut, da se por zmehča. Po potrebi dodamo kakšno žlico vode, zato da se por ne prižge, saj ne sme porjaveti.

03

Dodamo še šampinjone in ponovno pražimo 15 do 20 minut, da se zmehčajo še šampinjoni in da vsa tekočina povre.

04

Začinimo s česnom v prahu, poprom in soljo. Količino prilagodimo svojemu okusu, zato nadev med pripravo tudi poskusimo.

05

K nadevu dodamo tudi namočene jurčke, ki smo jih uporabili za bešamel (glej spodnji postopek priprave za gobov bešamel).

06

Pripravljen nadev malo ohladimo, stresemo ga na desko, z nožem malce sesekljamo in zmešamo skupaj z ricotto.

07

Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njim napolnimo cannellone, ki jih nato razporedimo po pekaču.

Za gobov bešamel:

01

Sušene jurčke prelijemo z vročo vodo, v kateri jih namakamo približno 20 minut, nato pa jih odcedimo. Namočene jurčke dodamo k nadevu, tekočino pa prihranimo za pripravo bešamela.

02

V kozici na srednji temperaturi raztopimo maslo, nato dodamo moko in mešamo z metlico, da se maslo in moka povežeta v enotno maso. Pražimo jo 2 do 3 minute, da se začnejo delati rahli mehurčki in da se masa obarva v zlato barvo.

03

Postopoma začnemo prilivati mleko in tekočino, v kateri so se namakali suhi jurčki. Zraven ves čas mešamo z metlico, da dobimo popolnoma gladko maso brez grudic.

04

Gobov bešamel kuhamo toliko časa, da zavre in se zgosti. Med kuhanjem ga ves čas mešamo z metlico.

05

Za res intenziven okus lahko vmešamo še prah sušenih jurčkov. Po okusu tudi solimo in popramo.

06

Če je gobov bešamel pregost, dodamo še malo mleka in znova premešamo, da dobimo želeno gostoto.

07

Ko je kuhan, ga odstavimo s štedilnika in prelijemo prek polnjenih cannellonov v pekaču. Po vrhu lahko potresemo še mozzarello.

08

Pekač pokrijemo z alu folijo in ga prestavimo v pečico, ki jo prej ogrejemo na 200 °C. Po 35 minutah peke s pekača odstranimo folijo in cannellone pečemo še 10 do 15 minut.

09

Cannelloni s šampinjoni in porom so nato pripravljeni za postrežbo. Dober tek!