Čokoladna potica - Marko Herič

Čokoladna potica

srednje zahtevno
Marko Herič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
90
min
Čas vzhajanja
60
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka 600 g
  • Sol 0.5 žličke
  • Kvas 1 kos
  • Sladkor 40 g
  • Maslo 75 g
  • Rumenjak 3 kosi
  • Mleko 3 dl
  • Limonina lupina 1 kos
  • Rum 3

Za nadev

  • Temna čokolada 200 g
  • Mandljevi lističi 150 g
  • Sladkor 50 g
  • Maslo 150 g
  • Rumenjak 3 kosi
  • Beljak 3 kosi

Priprava

Testo

01

Kvas raztopimo v mlačnem mleku, ki mu dodamo rum. Moko, sol, sladkor premešamo. Dodamo stopljeno maslo, ki smo mu gladko primešali rumenjake in limonino lupinico, ter počasi pričnemo gnesti.

02

Postopoma dodajamo mleko in zamesimo gladko mehko testo, ki se nam ne lepi. Gnetemo ga približno 10 minut. Tako testo pokrijemo in pustimo vzhajati približno 1 uro in pol.

Za nadev

01

Maslo, sladkor in čokolado previdno stopimo. V to maso vmešamo rumenjake in počakamo, da se malo ohladi. Nato vmešamo sneg in potico premažemo.

02

Potresemo z mandlji, zavijemo in pečemo na 175 stopinjah približno 1 uro.