45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
8
PT8M min
PT8M min
Čas peke
Sestavine
Sestavine za biskvit:
- Jajca M velikost 5
- Sladkor v prahu 150 g
- Bela gladka moka 100 g
- Jedilni škrob 20 g
- Kakav v prahu 15 g
Sestavine za nadev:
- Mascarpone 300 g
- Čokoladni namaz 200 g
- Malinova marmelada 180 g
Priprava
01
Jajca in sladkor na najvišji hitrosti stepamo 15 minut, da dobimo svetlo in puhasto maso.
02
Nato narahlo z lopatko umešamo presejano moko z jedilnim škrobom in kakavom. Mešamo nežno in pazimo, da masa ostane zračna in puhasta, sicer se lahko zgodi, da bo biskvit zbit.
03
Velik pekač od pečice obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso ter jo enakomerno poravnamo.
04
Biskvit pečemo v pečici ogreti na 200 °C, približno 7–8 minut. Pazimo, da ga ne prepečemo.
05
Pečen biskvit skupaj s paprijem za peko takoj previdno zvrnemo na vlažno kuhinjsko serveto (ki ne sme biti oprana z dišečimi pralnimi praški). Papir za peko odlepimo, biskvit pa skupaj s serveto zvijemo v rulado. Pustimo, da se ohladi.
06
Ohlajen biskvit odrolamo. Najprej ga enakomerno premažemo z malinovo marmelado, nato še s čokoladno kremo. Dve žlici kreme si prihranimo za dekoracijo.
07
Premazan biskvit ponovno zvijemo v rulado. Zvijamo počasi in previdno, da nam nadev ne uide iz rulade.
08
Rulado nato kot bonbon zavijemo v alu folijo ali prozorno živilsko folijo in jo damo čez noč v hladilnik, da postane sočna in se okusi prepojijo.
09
Naslednji dan lahko rulado razrežemo in postrežemo.
Dodaten nasvet!
Če vam slučajno ne uspe mehek biskvit, lahko rulado malo namočite npr. s sokom iz višnjevega kompota.