Pečem kot Leaneen, Čokoladna rulada z malinami
Pečem kot Leaneen, Čokoladna rulada z malinami

Čokoladna rulada z malinami

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
8
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za biskvit:

  • Jajca M velikost 5
  • Sladkor v prahu 150 g
  • Bela gladka moka 100 g
  • Jedilni škrob 20 g
  • Kakav v prahu 15 g

Sestavine za nadev:

  • Mascarpone 300 g
  • Čokoladni namaz 200 g
  • Malinova marmelada 180 g

Priprava

01

Jajca in sladkor na najvišji hitrosti stepamo 15 minut, da dobimo svetlo in puhasto maso.

02

Nato narahlo z lopatko umešamo presejano moko z jedilnim škrobom in kakavom. Mešamo nežno in pazimo, da masa ostane zračna in puhasta, sicer se lahko zgodi, da bo biskvit zbit.

03

Velik pekač od pečice obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso ter jo enakomerno poravnamo.

04

Biskvit pečemo v pečici ogreti na 200 °C, približno 7–8 minut. Pazimo, da ga ne prepečemo.

05

Pečen biskvit skupaj s paprijem za peko takoj previdno zvrnemo na vlažno kuhinjsko serveto (ki ne sme biti oprana z dišečimi pralnimi praški). Papir za peko odlepimo, biskvit pa skupaj s serveto zvijemo v rulado. Pustimo, da se ohladi.

06

Ohlajen biskvit odrolamo. Najprej ga enakomerno premažemo z malinovo marmelado, nato še s čokoladno kremo. Dve žlici kreme si prihranimo za dekoracijo.

07

Premazan biskvit ponovno zvijemo v rulado. Zvijamo počasi in previdno, da nam nadev ne uide iz rulade.

08

Rulado nato kot bonbon zavijemo v alu folijo ali prozorno živilsko folijo in jo damo čez noč v hladilnik, da postane sočna in se okusi prepojijo.

09

Naslednji dan lahko rulado razrežemo in postrežemo.

Dodaten nasvet!

Če vam slučajno ne uspe mehek biskvit, lahko rulado malo namočite npr. s sokom iz višnjevega kompota.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz