Sestavine
za 10 tablic:
- Temna čokolada (veganska) 250 g
- Ekspandiran riž 40 g
- Morska sol (po želji) 1 ščepec
Priprava
01
Manjši pekač za kolač, velikosti približno 20 cm x 10 cm, obložimo s papirjem za peko, da da ga nekaj gleda čez pekač. Ob straneh poljubno zavarujemo s kovinskimi sponkami.
02
Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledi nad kozico polno vrele vode. Ko je čokolada stopljena, jo premešamo in dodamo riževe napihnjence ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Poljubno dodamo še ščep morske soli. Z žlico dobro pritisnemo ob pekač, da se riževi napihnjenci enakomerno razporedijo, nato jih pritisnemo ob pekač.
03
Čokoladno riževo zmes postavimo v hladilnik za vsaj eno uro ali čez noč. Razrežemo na kocke ali 2 cm tablice ter postrežemo. Hranimo v hladilniku.