Sestavine
Čokoladni tartufi
- Sladka smetana 250 ml
- Soli ščepec
- Jedilna čokolada 400 g
- Metina aroma 0.5 žličke
- Maslo sobne temperature 50 g
Preliv
- Jedilna čokolada 150 g
- Kosmiči mlečne čokolade 60 g
Priprava
01
V kozico damo sladko smetano in sol ter postavimo na močan ogenj. Čokolado narežemo na manjše kose in damo v skledo. Prelijemo z vrelo sladko smetano. Postavimo na stran za 2 minuti, nato premešamo s kuhinjsko lopatko, da dobimo gladko zmes.
02
Maslo narežemo na manjše kocke in vmešamo v čokoladno zmes. Mešamo tako dolgo, da se maslo popolnoma raztopi in dobimo gladko, sijočo zmes. Dodamo še pol žličke metine arome in premešamo.
03
Skledo s zmesjo za čokoladne tartufe pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se zmes strdi. Zmes lahko pustimo mirovati tudi čez noč ali pa jo za 1 uro postavim v zamrzovalnik.
04
Pripravimo obliv. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Z žličko zajamemo zmes za čokoladne tartufe, oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih potopimo v stopljeno čokolado. Polovico tartufov povaljamo v kosmičih mlečne čokolade. Postavimo na krožnik in počakamo, da se čokolada strdi, ter postrežemo.