Jernej Kitchen - čokoladni tartufi

Čokoladni tartufi

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

Čokoladni tartufi

  • Sladka smetana 250 ml
  • Soli ščepec
  • Jedilna čokolada 400 g
  • Metina aroma 0.5 žličke
  • Maslo sobne temperature 50 g

Preliv

  • Jedilna čokolada 150 g
  • Kosmiči mlečne čokolade 60 g

Priprava

01

V kozico damo sladko smetano in sol ter postavimo na močan ogenj. Čokolado narežemo na manjše kose in damo v skledo. Prelijemo z vrelo sladko smetano. Postavimo na stran za 2 minuti, nato premešamo s kuhinjsko lopatko, da dobimo gladko zmes.

02

Maslo narežemo na manjše kocke in vmešamo v čokoladno zmes. Mešamo tako dolgo, da se maslo popolnoma raztopi in dobimo gladko, sijočo zmes. Dodamo še pol žličke metine arome in premešamo.

03

Skledo s zmesjo za čokoladne tartufe pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se zmes strdi. Zmes lahko pustimo mirovati tudi čez noč ali pa jo za 1 uro postavim v zamrzovalnik.

04

Pripravimo obliv. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Z žličko zajamemo zmes za čokoladne tartufe, oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih potopimo v stopljeno čokolado. Polovico tartufov povaljamo v kosmičih mlečne čokolade. Postavimo na krožnik in počakamo, da se čokolada strdi, ter postrežemo.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več