Cool boranija

Boštjan Napotnik
Boštjan Napotnik
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Sestavine

  • Stročji fižol
  • Mlada čebula
  • Gorčična semena
  • Bučna semena
  • Bučno olje
  • Balzamični kis
  • Goveji zrezek
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Očiščen stročji fižol skuhajte v dobro osoljeni vodi, ga odcedite in takoj stresite v posodo z ledeno mrzlo vodo; odcedite ga in narežite na manjše koščke.

02

Gorčična semena zavrite v balzamičnem kisu in ohladite. Zelene dele mlade čebule narežite na polcentimetrske kolobarčke. Bučna semena na suho prepražite v ponvi in ohladite. Zrezek specite do srednje stopnje, ga ohladite in narežite na tanke rezine.

03

V kozarček najprej zložite stročji fižol in mlado čebulo; oboje pokapajte z bučnim oljem. Fižol obložite z rezinami zrezka, čez katere naložite balzamična gorčična semena. Potresite še z bučnimi semeni.

Namig!

Namesto zrezka lahko uporabite tudi govedino iz juhe ali kakšno drugo meso, lahko tudi ostanke s piknika.