Sestavine
- Stročji fižol
- Mlada čebula
- Gorčična semena
- Bučna semena
- Bučno olje
- Balzamični kis
- Goveji zrezek
- Sol
- Poper
Priprava
01
Očiščen stročji fižol skuhajte v dobro osoljeni vodi, ga odcedite in takoj stresite v posodo z ledeno mrzlo vodo; odcedite ga in narežite na manjše koščke.
02
Gorčična semena zavrite v balzamičnem kisu in ohladite. Zelene dele mlade čebule narežite na polcentimetrske kolobarčke. Bučna semena na suho prepražite v ponvi in ohladite. Zrezek specite do srednje stopnje, ga ohladite in narežite na tanke rezine.
03
V kozarček najprej zložite stročji fižol in mlado čebulo; oboje pokapajte z bučnim oljem. Fižol obložite z rezinami zrezka, čez katere naložite balzamična gorčična semena. Potresite še z bučnimi semeni.
Namig!
Namesto zrezka lahko uporabite tudi govedino iz juhe ali kakšno drugo meso, lahko tudi ostanke s piknika.