
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas peke
Sestavine
- Mladi krompir 6
- Oljčno olje
- Bazilika 1 žlička
- Origano 1 žlička
- Timijan 1 žlička
- Dimljena paprika 1 žlička
- Sol
- Poper
- Soda bikarbona 1 žlička
- Solatna mešanica SPAR NATUR*PUR 1 paket
- Breskev 3
- Paradižnik ali češnjev paradižnik 2
- Čebula 1
Priprava
01
Krompir operemo in ne lupimo. Kuhamo ga v zelo slani vodi (s sodo bikarbono) le toliko da gre vilica skozi.
02
Prestavimo na pekač in pritisnemo vsak krompirček z dnom kozarca.
03
V posodi zmešamo olje in ostale začimbe ter s čopičom razporedimo po speštanih krompirjih.
04
Pečemo na 220 stopinj približno 15-20 min (odvisno od velikosti) - želimo hrustljav efekt.
05
Solato operemo in ji dodamo narezan paradižnik in čebulo.
06
Breskev narežemo na krhlje in popečemo na (litoželezni) ponvi.
07
Jaz sem za solato uporabila gorčični preliv ob krompirju pa sem postregla omako z grškim jogurtom.