30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
Sestavine
- Kruh bageta ciabatta
- Ekstra deviško olivno olje
- Bazilikin pesto
- Mozzarella di bufala
- Pršut
- Olje s tartufi
Priprava
01
Ciabatto ali baguetto narežemo na rezine, ki jih male premažemo z olivnim oljem in popečemo na ponvi, da postanejo rahlo hrustljave.
02
Popečene rezine kruha premažemo s pestom. Uporabimo lahko bazilikinega ali pistacijevega.
03
Burrato ali bivoljo mozzarello z vilicami na hitro malce pretlačimo, po okusu tudi popramo in solimo ter žličko ali dve dodamo prek pesta.
04
Na vrh crostinov dodamo še eno manjšo rezino sušenega pršuta.
05
Za piko na i jih pokapljamo z oljem s tartufi in potresemo z mikro timijanom.
06
Crostini po italijansko so nato pripravljeni za postrežbo.
Dodatni nasveti:
- Nadev lahko popolnoma prilagodimo svojemu okusu.
- Uporabila sem Sparovo ciabatto za dopeko. To pomeni, da se jo najprej speče po navodilih na embalaži, nato pa se jo še popeče.
- Če imate radi tartufe, poleg tartufovega olja priporočam še burrato s tartufi (na voljo je v Intersparih). Če tartufov ne marate, lahko crostine na koncu pokapljate z olivnim oljem.