Crostini - Nina Kastelic, Leaneen

Crostini (obloženi kruhki) po italijansko

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Kruh bageta ciabatta
  • Ekstra deviško olivno olje
  • Bazilikin pesto
  • Mozzarella di bufala
  • Pršut
  • Olje s tartufi

Priprava

01

Ciabatto ali baguetto narežemo na rezine, ki jih male premažemo z olivnim oljem in popečemo na ponvi, da postanejo rahlo hrustljave.

02

Popečene rezine kruha premažemo s pestom. Uporabimo lahko bazilikinega ali pistacijevega.

03

Burrato ali bivoljo mozzarello z vilicami na hitro malce pretlačimo, po okusu tudi popramo in solimo ter žličko ali dve dodamo prek pesta.

04

Na vrh crostinov dodamo še eno manjšo rezino sušenega pršuta.

05

Za piko na i jih pokapljamo z oljem s tartufi in potresemo z mikro timijanom.

06

Crostini po italijansko so nato pripravljeni za postrežbo.

Dodatni nasveti:
  • Nadev lahko popolnoma prilagodimo svojemu okusu.
  • Uporabila sem Sparovo ciabatto za dopeko. To pomeni, da se jo najprej speče po navodilih na embalaži, nato pa se jo še popeče.
  • Če imate radi tartufe, poleg tartufovega olja priporočam še burrato s tartufi (na voljo je v Intersparih). Če tartufov ne marate, lahko crostine na koncu pokapljate z olivnim oljem.
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>