Domača zelenjavna salsa kot priloga k žaru - Marko Herič

Domača zelenjavna salsa kot priloga k žaru

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

  • Zelena bučka 1 kos
  • Korenje 2 kosa
  • Čebula 1
  • Česen 4 stroki
  • Zelena paprika 1
  • Rdeča paprika 1
  • Rumena paprika 1
  • Jabolko 1
  • Olivno olje 2 dl
  • Timijan 4 listi
  • Majaron 4 listi
  • Sol 1 ščepec
  • Grobo mlet poper 1 ščepec
  • Paradižnik 3 kosi

Priprava

01

V kotlu, na žaru ali pa v kozici segrejemo olje in počasi prepražimo vso zelenjavo, ki smo jo prej očistili in narezali na majhne kocke. Zelenjavo solimo in popramo, ter proti koncu dodamo sveža nasekljana zelišča. Pražimo tako dolgo, da dobimo gosto (marmeladasto) zmes.

02

Omaka se odlično poda k pečenem mesu ali ribam z žara.