Drobljenec z gozdnimi sadeži - Jernej Kitchen
Zakaj ne vidite vsebine?

Drobljenec z gozdnimi sadeži

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Gozdni sadeži 400 g
  • Sladkor v prahu 2 žlici
  • Koruzni škrob 2 žlici
  • Lupinica limone 1 kos
  • Bela moka 110 g
  • Sol 1 ščepec
  • Sladkor 70 g
  • Rjavi sladkor 30 g
  • Ovseni kosmiči 70 g
  • Maslo 120 g
  • Sladkor v prahu 1 žlica

Priprava

01

V skledi premešamo zamrznjene gozdne sadeže, sladkor v prahu, gustin (ali koruzni škrob) in lupinico ene bio limone. Dobro premešamo in razporedimo med šest ognjevarnih skodelic, premera približno 9 cm.

02

Pripravimo drobljenec. V skledi premešamo belo moko, ščep soli, sladkor, rjavi sladkor in ovsene kosmiče. Dodamo na kocke narezano maslo, rahlo zmehčano na sobni temperaturi. Maslo z rokami vgnetemo v mešanico, da dobimo krhko, drobljivo testo.

03

Drobljivo testo razporedimo med skodelicami. Postavimo v segreto pečico in pečemo 30 minut pri 190 stopinj.

04

Drobljenec z gozdnimi sadeži postrežemo, ko je ta še topel. Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico sladoleda.