Sestavine
- Gozdni sadeži 400 g
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Koruzni škrob 2 žlici
- Lupinica limone 1 kos
- Bela moka 110 g
- Sol 1 ščepec
- Sladkor 70 g
- Rjavi sladkor 30 g
- Ovseni kosmiči 70 g
- Maslo 120 g
- Sladkor v prahu 1 žlica
Priprava
01
V skledi premešamo zamrznjene gozdne sadeže, sladkor v prahu, gustin (ali koruzni škrob) in lupinico ene bio limone. Dobro premešamo in razporedimo med šest ognjevarnih skodelic, premera približno 9 cm.
02
Pripravimo drobljenec. V skledi premešamo belo moko, ščep soli, sladkor, rjavi sladkor in ovsene kosmiče. Dodamo na kocke narezano maslo, rahlo zmehčano na sobni temperaturi. Maslo z rokami vgnetemo v mešanico, da dobimo krhko, drobljivo testo.
03
Drobljivo testo razporedimo med skodelicami. Postavimo v segreto pečico in pečemo 30 minut pri 190 stopinj.
04
Drobljenec z gozdnimi sadeži postrežemo, ko je ta še topel. Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico sladoleda.