Sestavine
- Pšenična polnovredna moka 300 g
- Jajca 2
- Sol 2 ščepca
- Mlet cimet 10 g
- Puhaste in mehurčkaste droži iz bele moke 60 g
- Hladno maslo (narezan na manjše kocke) 150 g
- Sladkor 80 g
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
Priprava
Moko zmešamo s cimetom. Jajci penasto umešamo s soljo in drožmi ter vaniljevim ekstraktom.
Moko s cimetom zmešamo skupaj z maslom, tako da zmes pomanemo med prsti in dobimo grudice. Nato prilijemo tekoči del. Na hitro zgnetemo testo brez ostanka suhih delov in grudic. Ne gnetemo pa dolgo, saj ne želimo razviti glutena.
Zgneteno testo zapremo v neprodušno posodo in pustimo na sobni temperaturi približno 15 ur, lahko pa tudi več – do 20 ur.
Testo najlažje razvaljamo med dvema kosoma papirja za peko. Če je testo premehko, ga damo na hitro v zamrzovalnik, da se maslo strdi. Tako bomo lažje izrezovali zvezdice.
Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 10–15 minut. Ko jih vzamemo iz pečice je lahko sredina zvezdic še malce mehka.
Še vroče drožzvezdice povaljajte v mletem sladkorju, ki ste mu dodali cimet v prahu. Dvojna doza cimeta, dvojna doza okusa!