Dušeno rdeče zelje s kostanjem (Martinova prikuha) - Sladki Chef

Dušeno rdeče zelje s kostanjem (Martinova prikuha)

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Rdeče zelje 0.5 kosa
  • Maslo 1 žlica
  • Balzamični kis 0.5 dl
  • Rdeče vino 2 žlici
  • Kostanj 120 g
  • Sol 1 žlica
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Rdeče zelje operemo in ga prerežemo na pol. Polovico razpolovimo, ji odrežemo kocen in jo narežemo na 5 mm široke rezance. V večji kozici segrejemo maslo in na njem na hitro popečemo narezano zelje. Ko se zelje nekoliko zmehča, mu prilijemo vino in kis, dodamo ščep soli in popra, nato pa počasi dušimo 20 minut oz. dokler se popolnoma ne zmehča.

02

Tik pred koncem mu dodamo kostanj, dobro premešamo in dušimo še nekaj minut. Pripravljeno dušeno zelje je odlična jesenska priloga, ki se poda k pečeni goski, puranu ali piščancu.

Deli