Essig fleisch sendvič - MasterChef

Essig fleisch sendvič

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

Za govedino:

  • Goveji bočnik 300 g
  • Telečja osnova 200 ml
  • Voda 200 ml
  • Čebula (prerezana na pol) 1
  • Česen 3 stroki
  • Korenje 0.5
  • Steblo zelene 0.5
  • Peteršilj 3 vejice

Jogurtovo-hrenova krema:

  • Gosti jogurt 4 žlice
  • Sveže nariban hren 2 žlici
  • Sok limone 0.25
  • Sol
  • Poper

Okisana zelenjava:

  • Šalotka (manjša) 1
  • Rdeča pesa (manjša) 1
  • Jabolčni kis 200 ml
  • Sladkor 1 žlica
  • Sol 1 ščepec

Za serviranje:

  • Koruzni kruh 2 rezini
  • Maslo
  • Drobnjak (nasekljan)
  • Mikro zelišča

Priprava

Kuhanje govedine:

01

V ekonom loncu zavremo 200 ml telečje osnove in 200 ml vode. Dodamo na pol prerezano čebulo, korenček, česen, zeleno in peteršilj, na koncu še goveji bočnik in kuhamo pod pritiskom približno 1 uro, da je meso mehko kuhano.

02

Meso ohladimo in narežemo na tanke rezine.

Jogurtovo-hrenova krema:

01

Zmešamo jogurt, nariban hren, limonin sok, sol in poper. Dobro premešamo v gladko kremo in shranimo na hladnem do serviranja.

Okisana zelenjava:

01

Šalotko narežemo na tanke kolobarje, rdečo peso pa na tanke trakce. V lončku zavremo jabolčni kis s sladkorjem in ščepcem soli. Vročo tekočino prelijemo čez narezano zelenjavo in pustimo, da se marinira vsaj 10 minut.

Priprava kruha:

01

Rezine koruznega kruha popečemo na maslu, da postanejo zlato rjave in hrustljave.

Serviranje:

01

Na popečen kruh namažemo jogurtovo-hrenovo kremo. Nanjo položimo na tanko narezano kuhano govedino in jo rahlo posolimo. Dodamo okisano peso in šalotko. Potresemo s sesekljanim drobnjakom in mikro zelišči. Postrežemo še rahlo toplo.

SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več