Kremni feta namaz s pečenimi paradižniki
Zakaj ne vidite vsebine?

Kremni feta namaz s pečenimi paradižniki

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
25
min
Čas pečenja

Sestavine

Za namaz:

  • Feta sir 200 g
  • Sirni namaz 2 žlica
  • Naribana lupinica limone
  • Olivno olje 8 žlic

Za pečene paradižnike:

  • Češnjev paradižnik 250 g
  • (narezan na kolobarje) 3 stroki
  • Olivno olje 3 žlica
  • Svež timijan
  • Balzamični kis 1 žlica

Priprava

Priprava pečenih paradižnikov:

01

Pečico segrejte na 190 °C 

02

Češnjeve paradižnike razporedite po pekaču.

03

Dodajte česen, vejice timijana, olivno olje in balzamični kis. Vse skupaj nežno premešajte.

04

Pecite približno 20–25 minut, dokler paradižniki ne postanejo mehki in rahlo karamelizirani.

Priprava feta namaza:

01

V mešalniku ali s paličnim mešalnikom zmešajte feto, sirni namaz, limonino lupinico in olivno olje.

02

Miksajte do gladke in kremaste teksture. Po okusu lahko dodate še malo popra.

Postrežba

Feta namaz postrezite na krožniku ali v manjši skledi, na vrh pa položite še tople pečene paradižnike skupaj s sokom iz pekača. Postrezite s popečenimi kruhki ali hrustljavo bageto.