File brancina s svežo zelenjavo - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?
File brancina s svežo zelenjavo - Nika Krmec

File brancina s svežo zelenjavo

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Mladi krompir 4 kosi
  • Korenje 1 kos
  • Brokoli 0.5 glave
  • Koromač 1 kos
  • Češnjev paradižnik 150 g
  • Zelena bučka 0.5
  • Česen 3 stroki
  • Olivno olje
  • Limonin sok 1 žlica
  • Peteršilj 2 vejici
  • Rožmarin
  • Sol
  • Poper
  • Brancin 2

Priprava

01

Vso zelenjavo narežemo na poljubno velikost. Mladi krompir, korenje in brokoli najprej pokuhamo za 10 min. Če želite bolj hrustljav brokoli oz korenje, ju odstavite po 4 minutah in sperite z mrzlo vodo, da zaustavite proces kuhanja. Na olivnem olju najprej popečemo krompir in korenje (10 min oz odvisno od velikosti), nato dodamo bučke in koromač (5-7 min oz odvisno od velikosti). Zadnje 3 minute dodamo češnjev paradižnik in brokoli. Zelenjavo dobro osolimo, popopramo in dodamo malo žličko rožmarina.

02

Tržaško omako pripravimo z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem, žličko limoninega soka ter 60 ml olivnega olja. Vse skupaj dobro premešamo.

03

Brancina posolimo in ga na olivnem olju najprej popečemo s kožo navzdol, nato obrnemo in ugasnemo štedilnik. Pustimo ga približno 30 sekund do 1 minute in brancin je pripravljen.