Sestavine
- Mladi krompir 4 kosi
- Korenje 1 kos
- Brokoli 0.5 glave
- Koromač 1 kos
- Češnjev paradižnik 150 g
- Zelena bučka 0.5
- Česen 3 stroki
- Olivno olje
- Limonin sok 1 žlica
- Peteršilj 2 vejici
- Rožmarin
- Sol
- Poper
- Brancin 2
Priprava
01
Vso zelenjavo narežemo na poljubno velikost. Mladi krompir, korenje in brokoli najprej pokuhamo za 10 min. Če želite bolj hrustljav brokoli oz korenje, ju odstavite po 4 minutah in sperite z mrzlo vodo, da zaustavite proces kuhanja. Na olivnem olju najprej popečemo krompir in korenje (10 min oz odvisno od velikosti), nato dodamo bučke in koromač (5-7 min oz odvisno od velikosti). Zadnje 3 minute dodamo češnjev paradižnik in brokoli. Zelenjavo dobro osolimo, popopramo in dodamo malo žličko rožmarina.
02
Tržaško omako pripravimo z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem, žličko limoninega soka ter 60 ml olivnega olja. Vse skupaj dobro premešamo.
03
Brancina posolimo in ga na olivnem olju najprej popečemo s kožo navzdol, nato obrnemo in ugasnemo štedilnik. Pustimo ga približno 30 sekund do 1 minute in brancin je pripravljen.