Fusilli v pečeni paradižnikovi omaki s kremnim sirom - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Fusilli v pečeni paradižnikovi omaki s kremnim sirom - Midva kuhava

Fusilli v pečeni paradižnikovi omaki s kremnim sirom

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
35
min
Čas peke
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Testenine svedri fusili 300 g
  • Čebula (majhna) 1
  • Sušeni paradižniki 4
  • Paradižnik 400 g
  • Česen 1 glava
  • Kremni sir 200 g
  • Oljčno olje 5 žlic
  • Špinača 2 pesti
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Čebulo na drobno sesekljamo in jo stresemo v pekač.

02

Sušene paradižnike sesekljamo na grobo in jih pomešamo s čebulo.

03

Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo peclje, nato jih s prerezano stranjo navzdol razporedimo ob robu pekača.

04

Dodamo razpolovljeno glavo česna.

05

Na sredino pekača stresemo kremni sir ter dodamo dober ščepec soli in popra.

06

Vse skupaj prelijemo z oljčnim oljem, nato pečemo 35 minut pri 200 ºC.

07

Česen stisnemo iz polovic glave, s paradižnika pa odstranimo kožo.

08

Omako pretlačimo z vilicami.

09

Dodamo špinačo in premešamo.

10

Fusille skuhamo po navodilih z embalaže in jih vmešamo v omako.

11

Po fusillih nastrgamo limonino lupinico in sir grana padano, nato vse skupaj dobro premešamo.