20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
35
PT35M min
PT35M min
Čas peke
10
PT10M min
PT10M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Testenine svedri fusili 300 g
- Čebula (majhna) 1
- Sušeni paradižniki 4
- Paradižnik 400 g
- Česen 1 glava
- Kremni sir 200 g
- Oljčno olje 5 žlic
- Špinača 2 pesti
- Sol
- Poper
Priprava
01
Čebulo na drobno sesekljamo in jo stresemo v pekač.
02
Sušene paradižnike sesekljamo na grobo in jih pomešamo s čebulo.
03
Paradižnike razpolovimo in jim odstranimo peclje, nato jih s prerezano stranjo navzdol razporedimo ob robu pekača.
04
Dodamo razpolovljeno glavo česna.
05
Na sredino pekača stresemo kremni sir ter dodamo dober ščepec soli in popra.
06
Vse skupaj prelijemo z oljčnim oljem, nato pečemo 35 minut pri 200 ºC.
07
Česen stisnemo iz polovic glave, s paradižnika pa odstranimo kožo.
08
Omako pretlačimo z vilicami.
09
Dodamo špinačo in premešamo.
10
Fusille skuhamo po navodilih z embalaže in jih vmešamo v omako.
11
Po fusillih nastrgamo limonino lupinico in sir grana padano, nato vse skupaj dobro premešamo.