Gaspačo

Boštjan Napotnik
Boštjan Napotnik
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
60
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Paradižnik
  • Paprika
  • Kumare
  • Česen
  • Kruh
  • Bazilika
  • Olivno olje
  • Kis
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

V skledo natrgajte kruh. Nanj naložite na rezine narezan paradižnik in posolite; na paradižnik naložite olupljene in naribane kumare ter jih posolite; čez kumare pa dodajte na koščke narezano papriko in sesekljan česen; posolite tudi to plast in skledo za najmanj eno uro postavite v hladilnik.

02

Dobro premešajte z rokami, nato pa na največji hitrosti (v več delih) zmeljite v sekljalniku, pri čemer dolivajte olivno olje in kis. Dobro zmlet gaspačo prelijte v kozarčke, dodajte še kakšno kocko ledu, potresite z baziliko in zaprite.