40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
10
min
min
Čas peke
Sestavine
Nadev
- Olivno olje 3 žlice
- Čebula 2 kosa
- Česen 2 stroka
- Sol
- Poper
- Ohrovt 4 listi
- Zelje naribano 2 pesti
- Špinača sveža 1 pest
- Voda 2 dl
- Feta sir (zdrobljena) 350 g
- Mozzarella (nariban) 1 pest
- Kremni sir 200 g
- Česen v prahu
- Začimbe (po želji)
Quiche
- Olivno olje 1 žlica
- Tortilja 4
- Jajca 4
Posip
- Feta sir (drobljen)
- Praženi lešniki (drobljen)
- Poper
Priprava
01
V (litoželezni) ponvi segrejte olivno olje in popražite čebulo, narezano na lunice. Začinite s soljo in poprom ter pražite vsaj 5 minut oz. toliko časa, da se čebula zmehča. Nato dodajte drobno nasekljan česen in premešajte. Ohrovt operite in narežite na manjše trakce. Dodajte ribano zelje in svežo špinačo. Premešajte in na srednjem ognju, ob rednem mešanju, pražite vsaj 5-10 minut oz. toliko časa, da zelenjava upade. Nato dodajte vodo in premešajte. Pražite še toliko časa, da voda izhlapi, zelenjava pa se popolnoma zmehča. Nato odstavite.
02
Pečico segrejte na 190 stopinj.
03
V večji posodi zmešajte nadrobljeno feto, mozzarello, kremni sir in ohlajeno praženo zelenjavo. Začinite s soljo in česnom v prahu ali začimbami po izbiri. Premešajte in poskusite ter po želji dodatno začinite.
04
Litoželezno ponev, ki ste jo uporabili prej ali večji pekač rahlo namastite z olivnim oljem. Obložite s 4 tortiljami tako, da vsaka naslednja prekrije del prejšnje (oblika rožice). Tortilje pritisnite ob ponev/pekač, rob pa naj gleda ven iz ponve. Na tortilje dodajte nadev in ga zgladite. V nadev s pomočjo jedilne žlice naredite 4 jamice, kamor boste kasneje ubili jajca. Postavite v segreto pečico in pecite 10 minut, nato pokrijte z alufolijo in pecite še dodatnih 40 minut oz. toliko časa, da se nadev utrdi.
05
Vzemite iz pečice, v jamice ubijte jajca (po potrebi, če se jamice zmanjšajo jih pred tem spet z žlico oblikujte) in postavite nazaj v pečico. Pecite 10 minut oz. toliko časa, da so jajca zapečena po vašem okusu. Za bolj tekoč rumenjak pecite manj kakor za popolnoma zapečen rumenjak.
06
Vzemite iz pečice, posujte z nadrobljeno feto in nasekljanimi lešniki ter začinite z mletim poprom. Postrezite.