Čokoladni piškoti s trdo kuhanim jajcem - Chef Marko Pavčnik

Čokoladni piškoti s trdo kuhanim jajcem

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave

Sestavine

  • Maslo (zmehčan) 220 g
  • Sladkor 200 g
  • Sol 3 žličke
  • Trdo kuhana jajca (narezano na manjše kocke) 4
  • Moka 280 g
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Temna čokolada 250 g
  • Orehi 90 g

Priprava

Za 3 pladnje

01

Pečico segrevamo na 190 °C, pekač obložimo s papirjem za peko. Zmehčano maslo stepamo s sladkorjem, dokler ne postane gladko in penasto. Vmešamo sol in jajca. Moko pomešamo s pecilnim praškom in med mešanjem dodajamo masleni kremi. Na koncu vmešamo še na manjše koščke narezano čokolado in orehe. Z žlico zajemamo maso in polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko, predvidevamo, da se bodo kukiji nekoliko razlezli.

02

Piškoti v primerno segreti pečici potrebujejo 10 minut, na pekaču pa naj počakajo vsaj še 5 minut, preden jih preložimo na krožnik ali v škatlo.

03

Ponavljamo, dokler ne porabimo celotne mase, napeklo se jih bo za približno tri standardne pekače.

Nimate čokolade? Prepričani? Kaj pa tista gora majhnih čokoladnih jajčk v svetlečih papirčkih? V piškote z njimi!