Sestavine
- Popolnoma suh kruh 115 g
- Mleko 4 dl
- Pinjenec 2 dl
- Šalotka 50 g
- Maslo 1 žlica
- Rožmarin (majhna) 1 vejica
- Lovorjev list 2
- Brinove jagode 2
Priprava
01
Na maslu svetlo prepražimo na lističe narezano šalotko. Dodamo rožmarin, lovorova lista in brinovi jagodi, zalijemo z mlekom in zavremo. Kruh narežemo na manjše koščke in ga prelijemo z vrelim mlekom, nato kozico prekrijemo s folijo in pustimo stati približno 30 minut. Če je kruh čisto suh, bo popil vse mleko.
02
Po tem času odstranimo rožmarin, lovor in brinovi jagodi, prilijemo pinjenec in zmečkamo v blenderju v gladek pire. Če je pregost, lahko dodamo še malo mleka. Pire pred serviranjem pogrejemo in ponudimo kot prilogo mesu ali zelenjavi, v tem času bo fantastičen s kockami popečene šunke in prerezanega brstičnega ohrovta.