Kruhov pire - Chef Marko Pavčnik

Kruhov pire

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Popolnoma suh kruh 115 g
  • Mleko 4 dl
  • Pinjenec 2 dl
  • Šalotka 50 g
  • Maslo 1 žlica
  • Rožmarin (majhna) 1 vejica
  • Lovorjev list 2
  • Brinove jagode 2

Priprava

01

Na maslu svetlo prepražimo na lističe narezano šalotko. Dodamo rožmarin, lovorova lista in brinovi jagodi, zalijemo z mlekom in zavremo. Kruh narežemo na manjše koščke in ga prelijemo z vrelim mlekom, nato kozico prekrijemo s folijo in pustimo stati približno 30 minut. Če je kruh čisto suh, bo popil vse mleko.

02

Po tem času odstranimo rožmarin, lovor in brinovi jagodi, prilijemo pinjenec in zmečkamo v blenderju v gladek pire. Če je pregost, lahko dodamo še malo mleka. Pire pred serviranjem pogrejemo in ponudimo kot prilogo mesu ali zelenjavi, v tem času bo fantastičen s kockami popečene šunke in prerezanega brstičnega ohrovta.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več