Kruhov pire - Chef Marko Pavčnik

Kruhov pire

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Popolnoma suh kruh 115 g
  • Mleko 4 dl
  • Pinjenec 2 dl
  • Šalotka 50 g
  • Maslo 1 žlica
  • Rožmarin (majhna) 1 vejica
  • Lovorjev list 2
  • Brinove jagode 2

Priprava

01

Na maslu svetlo prepražimo na lističe narezano šalotko. Dodamo rožmarin, lovorova lista in brinovi jagodi, zalijemo z mlekom in zavremo. Kruh narežemo na manjše koščke in ga prelijemo z vrelim mlekom, nato kozico prekrijemo s folijo in pustimo stati približno 30 minut. Če je kruh čisto suh, bo popil vse mleko.

02

Po tem času odstranimo rožmarin, lovor in brinovi jagodi, prilijemo pinjenec in zmečkamo v blenderju v gladek pire. Če je pregost, lahko dodamo še malo mleka. Pire pred serviranjem pogrejemo in ponudimo kot prilogo mesu ali zelenjavi, v tem času bo fantastičen s kockami popečene šunke in prerezanega brstičnega ohrovta.