Kuham odgovorno kot CHEF Pavčnik, Pašta fižol - pasta mista
Zakaj ne vidite vsebine?

Pašta fižol – pasta mista

Chef Marko Pavčnik
Chef Marko Pavčnik
Chef Marko Pavčnik
Chef Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Testenine (mix) 400 g
  • Čebula 1 kos
  • Česen 6 strokov
  • Fižol (iz pločevinke) 400 g
  • Panceta (ali domača salama) 100 g
  • Peteršilj 1 šopek
  • Nariban trdi sir (po želji)
  • Maslo
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper
  • Belo vino 1 dl
  • Voda za zalivanje
  • Korenje 1

Priprava

Ko se vam doma nabere več ostankov različnih testenin, lahko iz tega pripravite »pasto misto«.

01

V ponvi segrejete maslo in olivno olje ter v njej prepražite na lističe narezano čebulo, korenje, panceto in česen. Pražite na srednji temperaturi, da se sestavine ne zažgejo.

02

Ko se sestavine aromatizirajo in začnejo močno dišati, je čas, da dodate preostale sestavine. Najprej dodate fižol, ki ste ga pred tem »zmiksali« tako, da je nekaj še celega.

03

Jed zalijte s kozarcem suhega belega vina, dobro premešajte in počakajte, da jed zavre.

04

Dodajte testenine in jih na kratko pokuhajte, da vino izpari. Nato jih pričnite zalivati z juho ali vodo in poskrbite, da bodo testenine komaj pokrite s tekočino. Nenehno mešajte. Začinite s soljo in poprom ter po želji dodajte kakšno pikantno omako.

05

Ker se pri jedi uporabljajo različne vrste testenin, je tudi njihov čas kuhanja lahko različen – pri pripravi upoštevajte vmesni čas vseh uporabljenih vrst. Ko so testenine kuhane, jim dodajte sesekljan peteršilj, kakovostno olivno olje, 1 žlico masla in malo naribanega trdega sira. Premešajte in takoj servirajte.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več