Kuham odgovorno kot CHEF Pavčnik, Pašta fižol - pasta mista

Pašta fižol – pasta mista

Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Testenine (mix) 400 g
  • Čebula 1 kos
  • Česen 6 strokov
  • Fižol (iz pločevinke) 400 g
  • Panceta (ali domača salama) 100 g
  • Peteršilj 1 šopek
  • Nariban trdi sir (po želji)
  • Maslo
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper
  • Belo vino 1 dl
  • Voda za zalivanje
  • Korenje 1

Priprava

Ko se vam doma nabere več ostankov različnih testenin, lahko iz tega pripravite »pasto misto«.

01

V ponvi segrejete maslo in olivno olje ter v njej prepražite na lističe narezano čebulo, korenje, panceto in česen. Pražite na srednji temperaturi, da se sestavine ne zažgejo.

02

Ko se sestavine aromatizirajo in začnejo močno dišati, je čas, da dodate preostale sestavine. Najprej dodate fižol, ki ste ga pred tem »zmiksali« tako, da je nekaj še celega.

03

Jed zalijte s kozarcem suhega belega vina, dobro premešajte in počakajte, da jed zavre.

04

Dodajte testenine in jih na kratko pokuhajte, da vino izpari. Nato jih pričnite zalivati z juho ali vodo in poskrbite, da bodo testenine komaj pokrite s tekočino. Nenehno mešajte. Začinite s soljo in poprom ter po želji dodajte kakšno pikantno omako.

05

Ker se pri jedi uporabljajo različne vrste testenin, je tudi njihov čas kuhanja lahko različen – pri pripravi upoštevajte vmesni čas vseh uporabljenih vrst. Ko so testenine kuhane, jim dodajte sesekljan peteršilj, kakovostno olivno olje, 1 žlico masla in malo naribanega trdega sira. Premešajte in takoj servirajte.


V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki:

Sodelujte v velikem kuharskem izzivu!

Zavihajte rokave in si nadenite predpasnik. Recepti so izvrstni, nagrade pa vrhunske – vaš je lahko najnovejši Gorenjev hladilnik, Simpex kuhinjski robot, Barbecue žar na oglje, večerja v restavraciji Pavus in še in še …

Kulinarična spletna stran JEDEL BI

Na našem prenovljenem kulinaričnem portalu najdete recepte za vsakršne priložnosti! Poiščite tudi sezonske recepte, kjer ta hip ne manjka špargljev, čemaža in mlade špinače.

Vabljeni v naš svet kulinaričnih užitkov!