Hruške v vinu, Nina Kastelic - Leaneen
Hruške v vinu, Nina Kastelic - Leaneen

Hruške v vinu

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
60
min
Čas peke

Sestavine

Hruške v vinu:

  • Hruške (večje) 3
  • Maslo 1 žlička
  • Sladek muškat 300 ml
  • Med 6 žličk
  • Vanilijev strok 1

Orehova krema:

  • Orehi 150 g
  • Rum 2 žlici
  • Cimet v prahu 1 žlička
  • Sladkor v prahu 3 žlice
  • Sladka smetana 100 ml
  • Mascarpone 1 žlica

Priprava

Priprava hrušk v vinu

01

Hruške operemo, olupimo, prerežemo na pol, odstranimo sredico s peškami in muho.

02

Keramičen pekač velikosti 20 x 30 cm premažemo z maslom in po njem razporedimo polovice hrušk.

03

Na vsako hruško damo žličko medu, po želji lahko tudi več.

04

V pekač vlijemo sladki muškat, ki ga zmešamo s semeni vaniljevega stroka. V pekač lahko damo tudi izdolben vaniljev strok. Pekač damo v pečico ogreto na 180 °C in hruške pečemo približno 60 minut. Čas peke je odvisen od mehkobe hrušk.

05

Med peko hruške polijemo z vinom iz pekača vsakih 5–10 minut. Hruške lahko sredi peke obrnemo.

06

Če med peko opazimo, da je v pekaču vino izparelo, ga malo dolijemo.

07

Ko so hruške zmehčane, jih vzamemo iz pečice in serviramo na krožnikih. Po želji jih polijemo s tekočino, ki je ostala v pekaču.

Priprava orehove kreme

01

Orehe zmeljemo in jim primešamo rum, cimet in sladkor v prahu. Sladkamo po svojem okusu.

02

Sladko smetano segrejemo in z njo prelijemo mešanico z mletimi orehi. Količino smetane po občutku prilagodimo, da masa ni preredka. Če je slučajno preredka, dodamo še malce mletih orehov.

03

Vmešamo še mascarpone, da dobimo kremno orehovo kremo.

04

Nadevamo jo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom in nabrizgamo na hruške.

 

Hruške v vinu z orehovo kremo so pripravljene za postrežbo.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več