PT60M min
PT12M min
min
Sestavine
Biskvit
- Jajca M velikost 2
- Sladkor v prahu 45 g
- Bela moka gladka 60 g
- Toplo mleko za navlažitev biskvita
Kokosova krema
- Mascarpone 250 g
- Sladkor v prahu 30 g
- Groba kokosova moka 50 g
- Bela čokolada 150 g
- Sladka smetana 200 ml
Jagodna krema
- Zamrznjene jagode 300 g
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Želatina 4 listi
- Sladka smetana 200 ml
Priprava
Postopek priprave biskvita:
Količina sestavin je za torto premera 20 cm
Jajca in sladkor na najvišji hitrosti stepamo 15 minut. Tako dobimo puhasto in svetlo zmes.
Nato narahlo z lopatko primešamo presejano moko in nežno mešamo, dokler zmes ni enotna.
Na dno tortnega pekača položimo peki papir, nato pa vanj vlijemo biskvitno maso. Biskvit pečemo približno 12 minut na 180 °C.
Če je pečen, preverimo s palčko. Če na palčki ni ostankov biskvitne mase, je biskvit pripravljen.
Pečen biskvit ohladimo in ga damo na podlago, na kateri bomo servirali torto, okoli pa namestimo nastavljiv tortni obroč.
V notranjost obroča, ob rob, namestimo še trdo folijo, ki bo preprečila, da bi se kreme prijele na obod.
Biskvit navlažimo s toplim mlekom.
Postopek priprave kokosove kreme
Mascarpone razmešamo, dodamo pa še sladkor v prahu, grobo kokosovo moko in stopljeno belo čokolado. Mešamo, da krema postane enotna.
Z lopatko primešamo še stepeno sladko smetano.
Kremo nadevamo na biskvit in damo v hladilnik.
Postopek priprave jagodne kreme
Zamrznjene jagode segrevamo skupaj s sladkorjem, da se zmehčajo in se sladkor stopi, potem pa jih stlačimo v gladek pire.
Za 10 minut v hladni vodi namočimo liste želatine. Nato iz njih stisnemo vodo in jih stopimo skupaj z žlico jagodnega pireja.
Stopljeno želatino primešamo v jagodni pire, nato pa narahlo z lopatko vmešamo še smetano.
Kremo nadevamo na strjeno kokosovo kremo in damo torto ponovno v hladilnik.
Ko sta kremi popolnoma strjeni, je torta pripravljena za dekoriranje!