Leaneen - Jagodni tiramisu

Jagodni tiramisu

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Jajca M velikost 3
  • Kristalni sladkor 3 žlice
  • Mascarpone 250 g
  • Črna kava 150 ml
  • Rum 4 zvrhane jedilne žlice
  • Savojardi keksi 10 kosov
  • Sveže jagode 300 g

Priprava

Za kremo:

01

Jajca ločimo na rumenjake in beljake.

02

Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo 5 do 10 minut, da dobimo svetlo in puhasto maso.

03

Beljake stepemo v čvrst sneg.

04

Mascarpone zmešamo z rumenjakovo maso, da dobimo enotno kremo.

05

Nežno z lopatko umešamo še beljakov sneg. Pazimo, da snega ne umešavamo predolgo, saj mora biti krema rahla in zračna.

Za sestavljanje:

01

Jagode operemo, odstranimo zelene dele in jih narežemo na manjše koščke.

02

Skuhamo kavo, jo ohladimo do mlačnega in vanjo umešamo rum.

03

Piškote razrežemo na manjše kose in jih na hitro namočimo v kavo, da se malce zmehčajo.

04

Na dno kozarcev damo najprej piškote namočene v kavo, nato koščke jagod in 2 ali 3 žlice kreme.

05

Postopek nato ponovimo, da imamo na koncu v kozarcu 6 plasti. Po vrhu potresemo s kakavom.

06

Jagodni tiramisu v kozarcu je najboljši, če ga damo še za približno 1 do 2 uri v hladilnik, zato da se krema malce ohladi.

Dodatni nasveti:

•    Jajca naj bodo sveža in kvalitetna.
•    Če ne želimo kave, jo lahko menjamo tudi z mlekom.

 

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več