30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
50
PT50M min
PT50M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Rjavi fižol 500 g
- Por 1 kos
- Korenje 2 kosa
- Buča 200 g
- Zelena 200 g
- Ješprenj 300 g
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Olje 4 žlice
- Polnozrnata moka 2 žlici
- Lovorjev list 2 kosa
- Česen 2 kosa
- Rdeče vino 1 dl
- Peteršilj 5 vejic
Priprava
01
Vso zelenjavo razen fižola narežemo na manjše kocke. V 3 litre vode pristavimo ješprenj z lovorjevim listom. Solimo in popramo ter postavimo na ogenj. Dodamo vso zelenjavo razen fižola in kuhamo pol ure.
02
Nato dodamo polovico fižola. Polovico fižola pa pretlačimo s paličnim mešalcem in vsujemo k ričetu. V ponvico vlijemo olje, dodamo moko in sesekljan česen ter počasi pražimo prežganje. Vsujemo ga h kuhanem ješprenju in dolijemo še vino.
03
Kuhamo še 10 minut, da se enolončnica zgosti, na koncu pa primešamo sesekljani peteršilj in ponudimo.