Jesenski ričet - Mojca Polak

Jesenski ričet

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
50
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Rjavi fižol 500 g
  • Por 1 kos
  • Korenje 2 kosa
  • Buča 200 g
  • Zelena 200 g
  • Ješprenj 300 g
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Olje 4 žlice
  • Polnozrnata moka 2 žlici
  • Lovorjev list 2 kosa
  • Česen 2 kosa
  • Rdeče vino 1 dl
  • Peteršilj 5 vejic

Priprava

01

Vso zelenjavo razen fižola narežemo na manjše kocke. V 3 litre vode pristavimo ješprenj z lovorjevim listom. Solimo in popramo ter postavimo na ogenj. Dodamo vso zelenjavo razen fižola in kuhamo pol ure.

02

Nato dodamo polovico fižola. Polovico fižola pa pretlačimo s paličnim mešalcem in vsujemo k ričetu. V ponvico vlijemo olje, dodamo moko in sesekljan česen ter počasi pražimo prežganje. Vsujemo ga h kuhanem ješprenju in dolijemo še vino.

03

Kuhamo še 10 minut, da se enolončnica zgosti, na koncu pa primešamo sesekljani peteršilj in ponudimo.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>