Jesenski ričet - Mojca Polak

Jesenski ričet

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
50
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Rjavi fižol 500 g
  • Por 1 kos
  • Korenje 2 kosa
  • Buča 200 g
  • Zelena 200 g
  • Ješprenj 300 g
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Olje 4 žlice
  • Polnozrnata moka 2 žlici
  • Lovorjev list 2 kosa
  • Česen 2 kosa
  • Rdeče vino 1 dl
  • Peteršilj 5 vejic

Priprava

01

Vso zelenjavo razen fižola narežemo na manjše kocke. V 3 litre vode pristavimo ješprenj z lovorjevim listom. Solimo in popramo ter postavimo na ogenj. Dodamo vso zelenjavo razen fižola in kuhamo pol ure.

02

Nato dodamo polovico fižola. Polovico fižola pa pretlačimo s paličnim mešalcem in vsujemo k ričetu. V ponvico vlijemo olje, dodamo moko in sesekljan česen ter počasi pražimo prežganje. Vsujemo ga h kuhanem ješprenju in dolijemo še vino.

03

Kuhamo še 10 minut, da se enolončnica zgosti, na koncu pa primešamo sesekljani peteršilj in ponudimo.