Sestavine
- Sladka smetana 200 ml
- Grški jogurt 150 g
- Creme fraîche 2 žlici
- Vanilijeva aroma 1 žlička
- Sladkor v prahu 100 g
- Želatina v prahu 15 g
- Jagode 50 g
- Maline 50 g
- Limonin sok 0.5 žlice
- Sladkor 2 žlici
Priprava
01
V večji skledi stepemo sladko smetano. Dodamo grški jogurt, creme fraiche, vaniljevo aromo, sladkor v prahu in želatino v prahu. Vse skupaj dobro premešamo s paličnim mešalnikom.
02
Jogurtovo mešanico napolnimo v šest manjših kozarčkov in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč. Lahko pa postavimo kozarčke tudi v zamrzovalnik za 20 minut, toliko, da se mešanica strdi.
03
Medtem očistimo jagode in jih narežemo. Damo v skledo. Dodamo maline, limonin sok, sladkor in rahlo premešamo. Postavimo na stran za 20 minut.
04
Jogurtovo strjenko vzamemo iz hladilnika oziroma zamrzovalnika. Dodamo macerirano sadje in postrežemo. Po želji lahko dodamo še lističe sveže mete ali melise.