Jogurtove lučke z breskvami in mangom, Nina Kastelic - Leaneen
Jogurtove lučke z breskvami in mangom, Nina Kastelic - Leaneen

Jogurtove lučke z breskvami in mangom

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
360
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Grški jogurt 300 g
  • Lupinica limone 1
  • Limonin sok 3 žličke
  • Med 2 žlici
  • Sadni pire (breskov mangov) 150 ml

Priprava

01

Grški tip jogurta pomešamo s sveže naribano lupinico bio limone. Pazimo, da naribamo samo rumeni del lupine, saj beli pogreni.

02

K jogurtu dodamo še sveže iztisnjen limonin sok in med. Količino lahko popolnoma prilagodimo svojemu okusu, zato moramo jogurtovo mešanico nujno tudi poskusiti.

03

Za jogurtove lučke lahko uporabimo samo breskov ali samo mangov pire ali pa kombinacijo obojega. Koščke svežega sadja stlačimo v pire, ki ga po želji dodatno sladkamo z medom ali sladkorjem. Pomembno je, da uporabimo sladke in sočne sadeže, saj bo le tako tudi pire okusen.

04

V modele za sladoledne lučke damo najprej plast jogurta, nato plast sadnega pireja, spet plast jogurta … In postopek ponavljamo, dokler ne napolnimo modelov do vrha.

05

Potem vzamemo dolgo leseno palčko za ražnjiče ter plasti premešamo, da dobimo marmorni vzorec.

06

Za več ur ali čez noč jih damo v hladilnik, da se strdijo.

07

Približno po eni uri hlajenja, ko je masa že malce strjena, vanje zapičimo še lesene palčke. Če to naredimo že prej, ko je masa še tekoča, palčke ne bodo ostale na želenem mestu.

08

Ko so lučke strjene in jih želimo vzeti iz modela, jih damo samo za nekaj sekund pod toplo vodo, saj bo tako veliko lažje. Nato pa se lahko z njimi posladkamo in osvežimo.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>