Sestavine
- Kisla repa ali zelje 500 g
- Krompir 300 g
- Voda 500 ml
- Rjavi fižol 1 pločevinka
- Ocvirkova mast 1 žlica
- Čebula 1
- Česen 3 stroki
- Mleta paprika 1 žlica
- Klobasa 1 par
- Poprova zrna
- Lovorjev list 2
- Sol
Priprava
01
V lonec stresemo kislo repo, poprova zrna, lovorjeva lista in prilijemo vodo.
02
Vse skupaj premešamo in kuhamo v pokriti posodi 30 minut.
03
V drugo posodo stresemo kose krompirja in dodamo sol in vodo.
04
Krompir kuhamo 15 – 20 minut, nato ga odcedimo, vodo pa prihranimo.
05
Polovico krompirja dobro pretlačimo.
06
V ponvi raztopimo ocvirkovo mast, na njej pa najprej popražimo sesekljano čebulo, da postekleni.
07
Dodamo sesekljan česen in pražimo kako minutko, nato pa primešamo še mleto papriko.
08
Zabelo stresemo k repi in pomešamo.
09
Primešamo pretlačen krompir.
10
Dodamo rjavi fižol s tekočino vred in krompir v kosih.
11
Po potrebi prilijemo 1-2 dl krompirjeve vode.
12
Po okusu solimo, nato v joto potunkamo še klobaso in kuhamo dodatnih 8 – 10 minut.