Jota s klobaso - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Jota s klobaso - Midva kuhava

Jota s klobaso - s kislo repo ali zeljem

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Kisla repa ali zelje 500 g
  • Krompir 300 g
  • Voda 500 ml
  • Rjavi fižol 1 pločevinka
  • Ocvirkova mast 1 žlica
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Mleta paprika 1 žlica
  • Klobasa 1 par
  • Poprova zrna
  • Lovorjev list 2
  • Sol

Priprava

01

V lonec stresemo kislo repo, poprova zrna, lovorjeva lista in prilijemo vodo.

02

Vse skupaj premešamo in kuhamo v pokriti posodi 30 minut.

03

V drugo posodo stresemo kose krompirja in dodamo sol in vodo.

04

Krompir kuhamo 15 – 20 minut, nato ga odcedimo, vodo pa prihranimo.

05

Polovico krompirja dobro pretlačimo.

06

V ponvi raztopimo ocvirkovo mast, na njej pa najprej popražimo sesekljano čebulo, da postekleni.

07

Dodamo sesekljan česen in pražimo kako minutko, nato pa primešamo še mleto papriko.

08

Zabelo stresemo k repi in pomešamo.

09

Primešamo pretlačen krompir.

10

Dodamo rjavi fižol s tekočino vred in krompir v kosih.

11

Po potrebi prilijemo 1-2 dl krompirjeve vode.

12

Po okusu solimo, nato v joto potunkamo še klobaso in kuhamo dodatnih 8 – 10 minut.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več