60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Zeleni šparglji 400 g
- Mlada čebula 200 g
- Polnozrnata moka 2 žlici
- Kisla smetana 100 ml
- Maslo 30 g
- Sladkor 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Jabolčni kis 2 žlički
Priprava
01
Špargljem odrežemo zadnjo četrtino. Preostanek narežemo na manjše kose, vršičke pa prihranimo. V loncu raztopimo maslo in primešamo na rezine narezano mlado čebulo ter narezane šparglje (razen vršičkov). Sladkamo, solimo in popramo ter pražimo nekaj minut.
02
Nato primešamo moko in zalijemo s 0,5 litra hladne vode. Kuhamo 20 minut nato pa osnovo dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dolijemo še 6 dl vode in primešamo kislo smetano ter dodamo še vršičke. Primešamo kis in kuhamo na zmernem ognju.
03
Ko prične vreti kuhamo še 5 minut preden juho postrežemo.