45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Koruza 450 g
- Rumena paprika 2 kosa
- Česen 2 stroka
- Maslo 2 žlici
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Jušna osnova 1 l
Priprava
01
Papriko operemo, olupimo, odstranimo semena in belo kožico ter jo narežemo na majhne kocke. V lonec zlijemo jušno osnovo, dodamo koruzo in počasi kuhamo 15 - 20 minut.
02
V ponvi segrejemo maslo in na njem na hitro popražimo narezan česen. Popraženemu česnu dodamo narezano papriko in še naprej pražimo na srednje močnem ognju. Pazimo, da se česen ne zažge.
Poleg tega, da zažgan česen ni zdrav, že majhni temni delci pogrenijo našo jed.
03
Popečeno papriko in česen dodamo koruzni osnovi in kuhamo še nekaj minut, nato pa odstavimo z ognja in grobo zmešamo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo po potrebi in takoj postrežemo.