Kamutov burrito z umešanimi jajci

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Tortilja iz pšenične kamutove moke 3
  • Ricotta ali kisla smetana 3 žlice
  • Sir (gauda, mozzarella) 6 rezin
  • Kuhan pršut 6 rezin
  • Jajca 6
  • Sveža špinača
  • Maslo
  • Sol

Priprava

01

V ponvi segrejemo maslo (ne sme porjaveti) in z obeh strani popečemo tortilje.

02

Vsako tortiljo premažemo s kislo smetano ali ricotto, na sredino dodamo malo sveže špinače, kuhan pršut in sir. Nadeva naj ne bo preveč, sicer bo tortiljo zelo težko tesno zaviti.

03

Jajca ubijemo v skledo in jih samo na hitro razžvrkljamo.

04

V ponvi ponovno segrejemo maslo. Ogenj naj bo srednje močen. Na segreto maslo vlijemo razžvrkljana jajca, jih najprej pustimo okoli 10 sekund, nato pa jih z lopatko nežno mešamo še 30-60 sekund.

05

Ko se umešana jajca na vrhu še malo svetijo, ponev odstavimo s štedilnika. Ne smemo jih preveč zapeči, zato da ostanejo kremasta. Umešana jajca takoj razporedimo po sredini tortilje.

06

Po želji lahko jajca tudi solimo, odvisno od tega kakšne so ostale sestavine v burritu. Če uporabimo kakšen bolj slan sir, potem ni treba.

07

Sledi zavijanje. Stranici tortilje najprej zavihamo proti sredini (proti nadevu), nato pa spodnji del tortilje (ki nam je bližje) zavihamo od spodaj navzgor, da dobimo rolico.

08

Kamutov burrito z umešanimi jajci postrežemo še topel.

Nasvet!

Nadev lahko povsem prilagodimo svojemu okusu in sestavinam, ki jih imamo na voljo.

Nasvet!

Namesto sira v rezinah lahko uporabimo nariban sir, ki ga dodamo že med umešavanjem jajc, da se raztopi.