Klapavice v omaki
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Bazilika 3 listi
- Sol 1 ščepec
- Paradižnikova mezga 0.5 dl
- Belo vino 1 dl
- Feferon 1 kos
- Olivno olje 4 žlice
- Česen 3 stroki
- Čebula 0.5 kosa
- Paradižnik 2 kosa
- Školjke 1 kg
- Klapavice 1 kg
Priprava
01
Na olju dušimo sesekljano čebulo, česen in feferon. Dodamo vino, na kocke narezan paradižnik ter paradižnikovo mezgo ali sok. Dušimo 2 - 3 minute.
02
Dodamo očiščene klapavice ter pokrito dušimo na močnem ognju toliko časa, da se odprejo. Neodprte klapavice odstranimo. Dodamo liste sveže bazilike in postrežemo s prepečencem, premazanim s česnovim olivnim oljem.
Namig!
Ker klapavice vsebujejo sol, jedi previdno solimo.