Klapavice v omaki

Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Bazilika 3 listi
  • Sol 1 ščepec
  • Paradižnikova mezga 0.5 dl
  • Belo vino 1 dl
  • Feferon 1 kos
  • Olivno olje 4 žlice
  • Česen 3 stroki
  • Čebula 0.5 kosa
  • Paradižnik 2 kosa
  • Školjke 1 kg
  • Klapavice 1 kg

Priprava

01

Na olju dušimo sesekljano čebulo, česen in feferon. Dodamo vino, na kocke narezan paradižnik ter paradižnikovo mezgo ali sok. Dušimo 2 - 3 minute.

02

Dodamo očiščene klapavice ter pokrito dušimo na močnem ognju toliko časa, da se odprejo. Neodprte klapavice odstranimo. Dodamo liste sveže bazilike in postrežemo s prepečencem, premazanim s česnovim olivnim oljem.

Namig!

Ker klapavice vsebujejo sol, jedi previdno solimo.