Klapavice v omaki

srednje zahtevno
Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Bazilika 3 listi
  • Sol 1 ščepec
  • Paradižnikova mezga 0.5 dl
  • Belo vino 1 dl
  • Feferon 1 kos
  • Olivno olje 4 žlice
  • Česen 3 stroki
  • Čebula 0.5 kosa
  • Paradižnik 2 kosa
  • Školjke 1 kg
  • Klapavice 1 kg

Priprava

01

Na olju dušimo sesekljano čebulo, česen in feferon. Dodamo vino, na kocke narezan paradižnik ter paradižnikovo mezgo ali sok. Dušimo 2 - 3 minute.

02

Dodamo očiščene klapavice ter pokrito dušimo na močnem ognju toliko časa, da se odprejo. Neodprte klapavice odstranimo. Dodamo liste sveže bazilike in postrežemo s prepečencem, premazanim s česnovim olivnim oljem.

Namig!

Ker klapavice vsebujejo sol, jedi previdno solimo.

Deli