Sestavine
Panna cotta
- Želatina 5 listov
- Kokosovo mleko 200 ml
- Sladka smetana 100 ml
- Jogurt 180 g
- Sladkor 50 g
- Vanilijeva pasta 1 žlička
Za serviranje:
- Pasijonkin sirup Uroš in Valentina
Priprava
Skodelico napolnimo s hladno vodo. Vanjo potopimo liste želatine in postavimo na stran za 10 minut.
V kozico zlijemo kokosovo mleko, sladko smetano, jogurt, sladkor in vaniljevo pasto. Postavimo na zmeren ogenj in mešanico segrejemo skoraj do vretja. Odstavimo in dodamo dobro odcejene liste želatine. Premešamo, da se želatina popolnoma raztopi in poveže z mešanico.
Poljubne modelčke za panna cotto ali skodelice za puding napolnimo s pripravljeno maso. Postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč, da se panna cotta strdi.
Skodelice ali modelčke do polovice potopimo v vročo vodo, da panna cotto lažje obrnemo na servirni krožnik. Pazimo, da voda ne pride v stik s sladico.
Panna cotto lahko postrežemo s pasijonkinim sirupom Uroš in Valentina, ali pa uporabimo pulpo sveže pasijonke, ki ji primešamo žličko sladkorja v prahu.
Pasijonko lahko nadomestimo tudi z mangom. Polovico manga narežemo na manjše kocke, polovico pa spasiramo v pire in oboje postrežemo s panna cotto.