Kokosove pustne miške - Nina Kastelic, Leaneen
Kokosove pustne miške - Nina Kastelic, Leaneen

Kokosove pustne miške

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
5
min

Sestavine

za 10 do 15 mišk:

  • Jajce M velikost 2
  • Sladkor v prahu 20 g
  • Vanilijev sladkor 30 g
  • Navadni čvrst jogurt ali grški jogurt 180 g
  • Gladka bela moka 150 g
  • Groba kokosova moka 50 g
  • Pecilni prašek 10 g

Priprava

01

Jajci z obema sladkorjema stepamo 4 do 5 minut, nato dodamo še grški jogurt.

02

V drugi posodi zmešamo moko, kokos in pecilni prašek.

03

Suhe sestavine postopoma umešamo k mokrim sestavinam, da dobimo enotno maso.

04

Masa za kokosove miške mora biti zelo gosta (gostejša od mase za šmorn), zato po potrebi dodamo še kakšno žlico moke.

05

V posodo za cvrtje nalijemo toliko olja, da bodo miške med cvrtjem lahko "plavale", saj se med peko ne smejo dotikati dna.

06

Kokosove miške pečemo na srednji temperaturi, da se zunanjost ne zapeče prehitro in da se speče tudi notranjost.

07

Če je olje dovolj ogreto, preverimo z leseno kuhalnico. Ročaj kuhalnice postavimo v olje in če se okoli njega začnejo delati mehurčki, je dovolj ogreto za cvrtje. Po potrebi med cvrtjem temperaturo olja prilagajamo.

08

Miške oblikujemo s pomočjo dveh žlic. Žlico najprej pomočimo v olje, nato zajamemo maso ter jo s pomočjo druge žlice oblikujemo in potisnemo v olje. Če želimo, da so miške lepo okrogle, potem naj žlica ne bo prepolna.

 

09

Pri oblikovanju lepo okroglih mišk si lahko pomagamo tudi tako, da jih brizgamo s pomočjo brizgalne vrečke.

10

Med cvrtjem morajo imeti miške v olju dovolj prostora, da se lahko same obrnejo. Če se ne obrnejo same, jih obrnemo s pomočjo vilic.

11

Na srednji temperaturi jih cvremo približno 4 minute, odvisno od velikosti mišk.

12

Ko se obarvajo svetlo rjavo, jih odstranimo iz olja in preložimo na papirnate brisačke.

13

Kokosove pustne miške lahko po želji napolnimo s kokosovim namazom.