Sestavine
Za čokoladni mousse:
- Avokado 1
- Temna čokolada 85 g
- Pomarančna lupina 1 žlička
- Kakav 2 žlici
Za kostanjev mousse:
- Kostanj 170 g
- Mascarpone 70 g
- Sladka smetana 20 g
- Konjak 4 žlice
- Sladilo 3 žličke
- Vanilijev strok 0.5 kosa
- Piškoti 150 g
- Temna čokolada 100 g
Priprava
01
Za čokoladni mousse zdrobimo piškote, stopimo čokolado ter z ročnim mešalnikom piriramo vse preostale sestavine. Dodamo jim še stopljeno čokolado in vse skupaj zmešamo. Z ročnim mešalnikom ali multipraktikom piriramo vse sestavine za kostanjev mousse.
02
Obe kremi postavimo za 30 minut v hladilnik. V kozarčke nasujemo zdrobljene piškote potem pa z brizgalno vrečko nanje nabrizgamo plast čokoladnega moussa. Nasujemo še eno plast zdrobljenih piškotov in nanje nabrizgamo kostanjev mousse. Okrasimo z nastrgano čokolado.