Kozarčki s skutno kremo in jabolki - Nina Kastelic, Leaneen
Zakaj ne vidite vsebine?

Kozarčki s skutno kremo in jabolki

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

Za piškotno podlago

  • Piškoti speculaas 100 g
  • Maslo 40 g

Za jabolčni nadev

  • Jabolka velika 3
  • Maslo 1 žlička
  • Sok limone 0.5 kos
  • Vanilijev sladkor 2 žličke

Za skutno kremo

  • Pasirana skuta 500 g
  • Sladkor v prahu 3 žlice
  • Vanilijeva pasta 2 žlički
  • Sladka smetana 150 ml

Za okrasitev

  • Sadni jabolčni trakci

Priprava

Za piškotno podlago

Za 4 kozarce s prostornino 200 ml

01

Piškote zmeljemo v drobtine in jih skupaj s stopljenim maslom zmešamo v enotno maso.

02

Enakomerno jo razporedimo po dnu vseh kozarčkov.

Za jabolčni nadev

01

Jabolka olupimo, odstranimo sredino in jih narežemo na majhne kocke.

02

V kozici raztopimo maslo, dodamo jabolčne kocke, limonin sok ter vaniljev sladkor. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.

03

Vse skupaj na srednji temperaturi kuhamo 15 do 20 minut oziroma dokler se jabolčne kocke ne zmehčajo.

04

Ko so zmehčane, kozico odstavimo s štedilnika, da se ohladijo.

Za skutno kremo

01

Skuto stepemo skupaj s sladkorjem in vaniljevo pasto. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.

02

Na rahlo z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano. Količino smetane lahko prilagodimo, odvisno kako kompaktno kremo želimo.

03

Kremo nadevamo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom in nekaj plasti nabrizgamo prek piškotnega dna. Na kremo dodamo ohlajen jabolčni nadev, prek nadeva pa še nekaj plasti kreme.

04

Po vrhu kreme potresemo sadne jabolčne trakce, narezane na majhne koščke.

Dodatni nasvet:

Za jabolčno plast sem uporabila jabolka sorte Carjevič. Če jih slučajno ne dobite, potem uporabite sorto Granny Smith. Fino je, da so jabolka sladkokisla in malce bolj kompaktna, zato da med kuhanjem ne nastane "čežana", ampak dobimo mehke kocke.