Kremna kostanjeva pita s čokolado - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?

Kremna kostanjeva pita s čokolado

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja

Sestavine

Dno:

  • Mandljevi piškoti SPAR PREMIUM 400 g
  • Stopljeno maslo 130 g
  • Čokoladni namaz 1 žlica

Kostanjeva krema:

  • Bela čokolada stopljena, ohlajena 200 g
  • Mascarpone 300 g
  • Kostanjev pire SPAR 250 g
  • Sladkor v prahu (ali več po okusu) 1 žlica

Čokoladna krema:

  • Čokoladni puding 300 g
  • 85 % čokolada SPAR PREMIUM stopljena, ohlajena 100 g
  • Kakav v prahu 2 žlici

Posip:

  • Mleti lešniki

Preliv:

  • Stopljena temna čokolada ali čokoladni preliv

Priprava

01

Vse sestavine za dno zmeljite v blenderju. Po potrebi, če je masa presuha, dodajte še 1 žlico čokoladnega namaza. Maso nadevajte v pekač za pito premera 28cm in postavite v hladilnik.

02

V večji posodi zmešajte vse sestavine za kostanjevo kremo, razen sladkorja. Poskusite in po želji dodajte sladkor.

03

Kremo razmažite po oblikovanem dnu in postavite v hladilnik.

04

V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za čokoladno kremo. Kremo nadevajte v dekorirno vrečko in z njo okrasite pito. Posujte z nasekljanimi lešniki in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure, da se krema strdi.