Sestavine
Dno:
- Mandljevi piškoti SPAR PREMIUM 400 g
- Stopljeno maslo 130 g
- Čokoladni namaz 1 žlica
Kostanjeva krema:
- Bela čokolada stopljena, ohlajena 200 g
- Mascarpone 300 g
- Kostanjev pire SPAR 250 g
- Sladkor v prahu (ali več po okusu) 1 žlica
Čokoladna krema:
- Čokoladni puding 300 g
- 85 % čokolada SPAR PREMIUM stopljena, ohlajena 100 g
- Kakav v prahu 2 žlici
Posip:
- Mleti lešniki
Preliv:
- Stopljena temna čokolada ali čokoladni preliv
Priprava
01
Vse sestavine za dno zmeljite v blenderju. Po potrebi, če je masa presuha, dodajte še 1 žlico čokoladnega namaza. Maso nadevajte v pekač za pito premera 28cm in postavite v hladilnik.
02
V večji posodi zmešajte vse sestavine za kostanjevo kremo, razen sladkorja. Poskusite in po želji dodajte sladkor.
03
Kremo razmažite po oblikovanem dnu in postavite v hladilnik.
04
V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za čokoladno kremo. Kremo nadevajte v dekorirno vrečko in z njo okrasite pito. Posujte z nasekljanimi lešniki in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure, da se krema strdi.