Sestavine
- Čebula 1
- Krompir 500 g
- Ingver 10 g
- Česen 2 stroka
- Kurkuma v prahu 1 žlička
- Kokosovo mleko 400 ml
- Zelenjavna osnova 700 ml
- Čili paprika 1
- Peteršilj 5 vejic
- Kokosovo maslo 1 žlica
- Limonin sok 2 žlici
Priprava
01
Čebulo in krompir olupimo ter narežemo na manjše kose. V lonec damo kokosovo maščobo in na njej prepražimo čebulo ter krompir. Dodamo kurkumo, česen in olupljen (na drobno narezan ingver) ter vse skupaj dobro premešamo.
02
Zelenjavi prilijemo kokosovo mleko in jušno osnovo. Juho kuhamo toliko časa, da se krompir zmehča, nato pa jo s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Na koncu juhi primešamo še limonin sok. Čili prerežemo na pol, odstranimo semena in ga na drobno narežemo.
03
Krompirjevo juho s kokosovim mlekom postrežemo s čilijem in peteršiljem.