Kruh, polnjen s sirom - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Kruh, polnjen s sirom - Midva kuhava
Kruh, polnjen s sirom - Midva kuhava
Kruh, polnjen s sirom - Midva kuhava

Kruh, polnjen s sirom

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas vzhajanja
15
min
Čas peke

Sestavine

  • DESPAR Premium manitoba moka 200 g
  • Suhi kvas S-BUDGET 0.5 vrečke
  • Sladkor 4 g
  • Sol 4 g
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Voda 140 ml
  • Ribana mozzarela S-BUDGET 150 g
  • Sir ementaler SPAR NATUR*PUR 60 g

Priprava

01

V posodo stresi 200 g moke, pol vrečke suhega kvasa, 4 g sladkorja in 4 g soli.

02

Dodaj 2 žlici oljčnega olja in 140 ml vode.

03

Sestavine zgneti v voljno testo, ki ga oblikuješ v hlebček.

04

Testo pokrij in pusti vzhajati 1 uro.

Oblikovanje in peka:

01

Testo razvleči v krog kot za pico.

02

Na sredino stresi 150 g naribane mocarele, nato testo z vseh strani prepogni navznoter, testo pa na sredini stisni skupaj.

03

Vse skupaj obrni in razvaljaj v krog.

04

Hlebček premaži s stopljenim maslom, po njem pa naribaj 60 g ementalca.

05

Kruh peci 12-15 minut pri 200 ºC.

06

Postrezi ga še vročega.