20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
60
min
min
Čas vzhajanja
15
PT15M min
PT15M min
Čas peke
Sestavine
- DESPAR Premium manitoba moka 200 g
- Suhi kvas S-BUDGET 0.5 vrečke
- Sladkor 4 g
- Sol 4 g
- Oljčno olje 2 žlici
- Voda 140 ml
- Ribana mozzarela S-BUDGET 150 g
- Sir ementaler SPAR NATUR*PUR 60 g
Priprava
01
V posodo stresi 200 g moke, pol vrečke suhega kvasa, 4 g sladkorja in 4 g soli.
02
Dodaj 2 žlici oljčnega olja in 140 ml vode.
03
Sestavine zgneti v voljno testo, ki ga oblikuješ v hlebček.
04
Testo pokrij in pusti vzhajati 1 uro.
Oblikovanje in peka:
01
Testo razvleči v krog kot za pico.
02
Na sredino stresi 150 g naribane mocarele, nato testo z vseh strani prepogni navznoter, testo pa na sredini stisni skupaj.
03
Vse skupaj obrni in razvaljaj v krog.
04
Hlebček premaži s stopljenim maslom, po njem pa naribaj 60 g ementalca.
05
Kruh peci 12-15 minut pri 200 ºC.
06
Postrezi ga še vročega.