20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
60
min
min
Čas vzhajanja
60
min
min
Čas peke
Sestavine
- Graham moka 50 dag
- Kvas 4 dag
- Mleko 2 dl
- Jajca 2 kosa
- Sladkor 28 dag
- Maslo 8 dag
- Sol 1 ščepec
- Limonina lupina 1 kos
Za nadev
- Rum 1 žlica
- Mak 50 dag
- Vanilijev sladkor 1 zavitek
- Jajca 2 kosa
- Kisla smetana 2 dl
- Mlet cimet 1 ščepec
- Piškotne drobtine 10 dag
Priprava
01
Kvas nadrobimo v posodico ter prilijemo malo mleka in dodamo žlico moke. Sladkor stepemo z jajci. V skledo vsujemo moko, dodamo kvas ter jajčno mešanico in mleko. Počasi dolivamo raztopljeno maslo in stepemo testo, ki ga pustimo vzhajati pokritega s folijo 1 uro.
02
Nato ga razvaljamo in premažemo z nadevom. Potico vložimo v dobro namaščen pekač in jo ponovno vzhajamo pol ure. Potico nekajkrat prebodemo po površini z leseno palico in pečemo 60 minut pri 150 °C.
Nadev
01
Mleti mak, sladkor, jajci, kislo smetano, arome, dišave in rum zmešamo, namažemo po razvaljanem testu in potresemo s piškotnimi drobtinami.