
PT30M min
PT40M min
Sestavine
- Riž za suši 350 g
- Piščančje prsi (s kožo) 600 g
- Kokosovo mleko 1 konzerva
- limetini listi suhi 6
- Ingver 3 cm
- Mango 1
- Piščančji fond SPAR PREMIUM 1 kozarec
- Sok polovice limete
- Med 1 žlica
- Čili
- Mlada čebula 1
Priprava
Riž za vsaj pol ure ali čez noč namočimo. Odcejenega zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in soparimo 20 minut na cedilu ali v posodi za parjenje. Kokosovo mleko segrejemo in vanj namočimo narezan ingver in limetine liste.
Mango narežemo in pokuhamo, da se razpusti. Če je nitkast, ga zmiksamo s paličnim mešalnikom. Mangu dodamo piščančjo jušno osnovo, limetin sok, čili in malo medu ter kuhamo, da se zgosti v sirup.
Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom. Opečemo jih na vroči ponvi, nato pa še v pečici, da dosežejo središčno temperaturo 67 °C. Vzamemo jih iz pečice, premažemo z mangovim sirupom in nadaljujemo s peko do središčne temperature 73 stopinj °C. Še enkrat premažemo s sirupom in pustimo, da počivajo.
Mlado čebulo narežemo na tanke trakce in prihranimo v ledeni vodi.
Kokosovo mleko precedimo in zmešamo s parjenim rižem ter vse skupaj ponudimo lepo servirano na krožniku.