Mango sticky piščanec
Zakaj ne vidite vsebine?

Mango sticky piščanec

Luka Pangos
Luka Pangos
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Riž za suši 350 g
  • Piščančje prsi (s kožo) 600 g
  • Kokosovo mleko 1 konzerva
  • limetini listi suhi 6
  • Ingver 3 cm
  • Mango 1
  • Piščančji fond SPAR PREMIUM 1 kozarec
  • Sok polovice limete
  • Med 1 žlica
  • Čili
  • Mlada čebula 1

Priprava

01

Riž za vsaj pol ure ali čez noč namočimo. Odcejenega zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in soparimo 20 minut na cedilu ali v posodi za parjenje. Kokosovo mleko segrejemo in vanj namočimo narezan ingver in limetine liste. 

02

Mango narežemo in pokuhamo, da se razpusti. Če je nitkast, ga zmiksamo s paličnim mešalnikom. Mangu dodamo piščančjo jušno osnovo, limetin sok, čili in malo medu ter kuhamo, da se zgosti v sirup. 

03

Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom. Opečemo jih na vroči ponvi, nato pa še v pečici, da dosežejo središčno temperaturo 67 °C. Vzamemo jih iz pečice, premažemo z mangovim sirupom in nadaljujemo s peko do središčne temperature 73 stopinj °C. Še enkrat premažemo s sirupom in pustimo, da počivajo. 

04

Mlado čebulo narežemo na tanke trakce in prihranimo v ledeni vodi. 

05

Kokosovo mleko precedimo in zmešamo s parjenim rižem ter vse skupaj ponudimo lepo servirano na krožniku. 

SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več