Masleni piščanec po indijsko - Jernej Kitchen
Masleni piščanec po indijsko - Jernej Kitchen

Masleni piščanec po indijsko

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
enostavno
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Mariniranje
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

Marinada:

  • Ingver (5 cm, narezan na večje kose) 1 kos
  • Česen 3 stroki
  • Garam masala 1 žlica
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Kurkuma 1 žlička
  • Svež koriander 1 vejica
  • Tekoči jogurt 150 g
  • Sol
  • Poper

Piščanec:

  • Piščančje prsi 500 g
  • Maslo 2 žlici
  • Paradižnikova mezga 200 g
  • Sladka smetana 180 g
  • Sol
  • Poper

Za postrežbo:

  • Limonin sok 1 žlička
  • Svež koriander 1 vejica
  • Basmati riž kuhan

Priprava

Marinada:

01

V blenderju ali sekljalniku premešamo vse sestavine za marinado: svež ingver, česen, garam masalo, papriko v prahu, kurkumo, svež koriander, tekoči jogurt. Začinimo s soljo in poprom.

02

Piščančja prsa narežemo na manjše kocke in damo v skledo. Premešamo z marinado in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, ali čez noč.

Piščanec:

01

Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj in dodamo maslo. Ko se maslo stopi, dodamo piščančje meso. Pražimo 4 – 6 minut, da postane rahlo zapečeno. Dodamo paradižnikovo passato in sladko smetano. Ponev pokrijemo s pokrovom in pri šibkem ognju kuhamo 20 – 25 minut.

Postrežemo:

01

Poljubno postrežemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom, koriandrom In basmati rižom.