10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
30
min
min
Mariniranje
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Sestavine
Marinada:
- Ingver (5 cm, narezan na večje kose) 1 kos
- Česen 3 stroki
- Garam masala 1 žlica
- Paprika v prahu 1 žlica
- Kurkuma 1 žlička
- Svež koriander 1 vejica
- Tekoči jogurt 150 g
- Sol
- Poper
Piščanec:
- Piščančje prsi 500 g
- Maslo 2 žlici
- Paradižnikova mezga 200 g
- Sladka smetana 180 g
- Sol
- Poper
Za postrežbo:
- Limonin sok 1 žlička
- Svež koriander 1 vejica
- Basmati riž kuhan
Priprava
Marinada:
01
V blenderju ali sekljalniku premešamo vse sestavine za marinado: svež ingver, česen, garam masalo, papriko v prahu, kurkumo, svež koriander, tekoči jogurt. Začinimo s soljo in poprom.
02
Piščančja prsa narežemo na manjše kocke in damo v skledo. Premešamo z marinado in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, ali čez noč.
Piščanec:
01
Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj in dodamo maslo. Ko se maslo stopi, dodamo piščančje meso. Pražimo 4 – 6 minut, da postane rahlo zapečeno. Dodamo paradižnikovo passato in sladko smetano. Ponev pokrijemo s pokrovom in pri šibkem ognju kuhamo 20 – 25 minut.
Postrežemo:
01
Poljubno postrežemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom, koriandrom In basmati rižom.