Masleni piščanec po indijsko - Jernej Kitchen
Masleni piščanec po indijsko - Jernej Kitchen

Masleni piščanec po indijsko

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Mariniranje
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

Marinada:

  • Ingver (5 cm, narezan na večje kose) 1 kos
  • Česen 3 stroki
  • Garam masala 1 žlica
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Kurkuma 1 žlička
  • Svež koriander 1 vejica
  • Tekoči jogurt 150 g
  • Sol
  • Poper

Piščanec:

  • Piščančje prsi 500 g
  • Maslo 2 žlici
  • Paradižnikova mezga 200 g
  • Sladka smetana 180 g
  • Sol
  • Poper

Za postrežbo:

  • Limonin sok 1 žlička
  • Svež koriander 1 vejica
  • Basmati riž kuhan

Priprava

Marinada:

01

V blenderju ali sekljalniku premešamo vse sestavine za marinado: svež ingver, česen, garam masalo, papriko v prahu, kurkumo, svež koriander, tekoči jogurt. Začinimo s soljo in poprom.

02

Piščančja prsa narežemo na manjše kocke in damo v skledo. Premešamo z marinado in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, ali čez noč.

Piščanec:

01

Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj in dodamo maslo. Ko se maslo stopi, dodamo piščančje meso. Pražimo 4 – 6 minut, da postane rahlo zapečeno. Dodamo paradižnikovo passato in sladko smetano. Ponev pokrijemo s pokrovom in pri šibkem ognju kuhamo 20 – 25 minut.

Postrežemo:

01

Poljubno postrežemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom, koriandrom In basmati rižom.