Metina strjenka z jagodnim prelivom

Kuhnapato, OŠ Šturje Ajdovščina
Kuhnapato, OŠ Šturje Ajdovščina
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas peke
60
min
Čas hlajenja

Sestavine

Strjenka

  • Navadni čvrst jogurt 400 g
  • Sladka smetana 200 ml
  • Metin sirup 11 žlic
  • Želatina 5 lističev

Preliv

  • Jagode sveže 300 g
  • Sladkor 100 g
  • Sok limone 2 žlički

Drobljenec

  • Moka 2 dela
  • Sladkor 2 dela
  • Maslo 1.5 dela

Priprava

01

Navaden čvrst jogurt zmešamo skupaj z metinim sirupom.

02

Želatino vmešamo v hladno maso in počakamo, da se stopi.

03

Nato narahlo z lopatko primešamo še stepeno sladko smetano. Mešamo tako dolgo, da  dobimo homogeno zmes.

04

Kozarčke ali modele, v katere bomo vlili kremo, predhodno namažemo z oljem, da se krema ne oprime robov. Tako bomo strjenko, ko se strdi, lahko stresli iz posodic.

05

Postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se strdi.

06

Jagode narežemo na majhne koške in jih v loncu počasi kuhamo skupaj s sladkorjem, dokler ne dobimo tekoče, vendar goste zmesi.

07

Na koncu dodamo sok limete, zmešamo in prelijemo preko strjenke.

08

Sestavine za drobljenec zmešamo v skledi. Pregnetemo kar ročno.

09

Razdrobimo po peki papirju in pečemo v pečici na 170 stopinj približno 10 minut, da porjavi.

10

Posujemo preko strjenke, tik preden ponudimo.

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več