Zakaj ne vidite vsebine?

Mille-feuille (tisoč lističev) z belo čokolado in jagodami

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
300
min
Čas hlajenja
7
min
Čas peke

Sestavine

  • Listnato testo 1 zavitek
  • Mascarpone 500 g
  • Sladka smetana 100 ml
  • Bela čokolada v kapljicah 180 g
  • Sveže jagode 400 g

Priprava

Za listnato testo:

01

Listnato testo razvijemo in narežemo na 9 pravokotnikov, ki naj bodo veliki približno 8 x 5 cm. Z vilicami jih precej na gosto prebodemo.

02

Listnate pravokotnike previdno prenesemo v plitev pekač, obložen s papirjem za peko.

03

Prekrijemo jih z drugo plastjo papirja za peko in obtežimo z drugim pekačem, zato da se testo med peko ne bo preveč napihnilo.

04

Pečemo jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 10 minut, nato pa zgornji pekač odstranimo in jih pečemo še 5 do 7 minut.

05

Pečeno listnato testo moramo pred sestavljanjem sladice popolnoma ohladiti.

Za kremo iz bele čokolade

01

Mascarpone in sladko smetano damo v posodo za stepanje. Z ročnim mešalnikom najprej stepamo na srednji hitrosti, ko pa se začne gostiti, povišamo hitrost. Dobiti moramo kremo, ki je dovolj kompaktna za brizganje, ampak še vedno mehka.

02

Belo čokolado stopimo nad paro. Ko je stopljena, jo ohladimo na sobno temperaturo in vmešamo h kremi.

03

Kremo nadevamo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom in jo do brizganja hranimo v hladilniku. Če se medtem preveč strdi, jo nekaj minut pustimo na sobni temperaturi, da se malce zmehča.

Sestavljanje in postrežba

01

Na krožnik damo pečen in ohlajen pravokotnik iz listnatega testa. Prek pravokotnika nabrizgamo kremo iz bele čokolade, na vrh kreme pa damo na majhne koščke narezane sveže jagode. Pokrijemo z drugim pravokotnikom iz listnatega testa in nežno pritisnemo, da se sprime s kremo.

02

Postopek ponovimo, tako da ima na koncu ena rezina 3 plasti listnatega testa in 3 plasti kreme in jagod.

03

Mille-feuille (tisoč lističev) z belo čokolado in jagodami do postrežbe hranimo v hladilniku. Če želimo, da se listnato testo zmehča, mora biti sladica v hladilniku več ur oziroma čez noč.

04

Kot pri večini sladici, je najbolje, da damo mille-feuille že kakšnih 20 minut pred postrežbo iz hladilnika na sobno temperaturo, zato da se krema malce zmehča in okus lepše razvije.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>