
PT60M min
min
Sestavine
Piškotno dno
- Masleni piškoti SPAR 100 g
- Maslo SPAR 70 g
- Kakav v prahu SPAR 30 g
- Beli sladkor SPAR 15 g
Malinovo polnilo
- Maline (sveže ali zamrznjene) 100 g
- Beli sladkor SPAR 15 g
- Voda 1 žlica
- Škrob 0.5 žlička
Čokoladna krema
- Sladka smetana SPAR 65 g
- Temna čokolada kuvertura SPAR 100 g
Dodatki
- Velikonočna jajčka
Priprava
V mešalniku ali sekljalniku zmeljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte stopljeno maslo, kakav v prahu in sladkor. Premešajte, da nastane enotna vlažna zmes, iz katere lahko oblikujete dno. V kolikor je masa presuha in se ne sprijema dodajte še eno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.
Pekače za mini pite rahlo navlažite in v vsaki oblikujte piškotno dno. Dno in robovi naj bodo bogato obloženi, da bo piškotno dno trdno in kompaktno. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Nato pripravite malinovo polnilo.
V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte maline, sladkor in vodo. Segrevajte, dokler se maline ne segrejejo in spustijo soka. Dodajte škrob in segrevajte še kakšno minuto. Vse skupaj prestavite v sekljalnik ali mešalnik in mešajte, dokler ne nastane gladka, tekoča zmes.
Zmes enakomerno prelijte po ohlajenem dnu v vse tri modelčke za pito - nekje 2 jedilni žlici zmesi na pito. Razporedite po dnu in postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro oz. tako dolgo, da se tekoče malinovo polnilo strdi, da boste lažje prelili s čokoladno kremo.
Nato pripravite čokoladno kremo. Na vodni kopeli segrevajte temno čokolado skupaj s smetano. Segrevajte, dokler se čokolada popolnoma ne ohladi in nastane enotna, gladka krema.
Čokoladno kremo enakomerno razporedite po ohlajeni malinovi sredici. Ker je malinova sredica zelo hladna, se bo čokolada ob stiku z njo kar hitro strdila. Okrasite z malinami ali velikonočnimi jajčki. Preden postrežete, pustite pite na sobni temperaturi vsaj 30 minut, da se dno in sredica odtalita, lahko pa jih postavite čez noč kar v hladilnik in postrežete naslednji dan.