60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave in kuhanja
90
min
min
Čas zamrzovanja
Sestavine
Piškotno dno
- Masleni piškoti SPAR 100 g
- Maslo SPAR 70 g
- Kakav v prahu SPAR 30 g
- Beli sladkor SPAR 15 g
Malinovo polnilo
- Maline (sveže ali zamrznjene) 100 g
- Beli sladkor SPAR 15 g
- Voda 1 žlica
- Škrob 0.5 žlička
Čokoladna krema
- Sladka smetana SPAR 65 g
- Temna čokolada kuvertura SPAR 100 g
Dodatki
- Velikonočna jajčka
Priprava
01
V mešalniku ali sekljalniku zmeljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte stopljeno maslo, kakav v prahu in sladkor. Premešajte, da nastane enotna vlažna zmes, iz katere lahko oblikujete dno. V kolikor je masa presuha in se ne sprijema dodajte še eno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.
02
Pekače za mini pite rahlo navlažite in v vsaki oblikujte piškotno dno. Dno in robovi naj bodo bogato obloženi, da bo piškotno dno trdno in kompaktno. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Nato pripravite malinovo polnilo.
03
V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte maline, sladkor in vodo. Segrevajte, dokler se maline ne segrejejo in spustijo soka. Dodajte škrob in segrevajte še kakšno minuto. Vse skupaj prestavite v sekljalnik ali mešalnik in mešajte, dokler ne nastane gladka, tekoča zmes.
04
Zmes enakomerno prelijte po ohlajenem dnu v vse tri modelčke za pito - nekje 2 jedilni žlici zmesi na pito. Razporedite po dnu in postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro oz. tako dolgo, da se tekoče malinovo polnilo strdi, da boste lažje prelili s čokoladno kremo.
05
Nato pripravite čokoladno kremo. Na vodni kopeli segrevajte temno čokolado skupaj s smetano. Segrevajte, dokler se čokolada popolnoma ne ohladi in nastane enotna, gladka krema.
06
Čokoladno kremo enakomerno razporedite po ohlajeni malinovi sredici. Ker je malinova sredica zelo hladna, se bo čokolada ob stiku z njo kar hitro strdila. Okrasite z malinami ali velikonočnimi jajčki. Preden postrežete, pustite pite na sobni temperaturi vsaj 30 minut, da se dno in sredica odtalita, lahko pa jih postavite čez noč kar v hladilnik in postrežete naslednji dan.